興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我隔離屋(村屋)係花園養佐隻狗,隻狗好慘,無狗屋又唔俾入屋,次次落雨都淋到濕晒!

星期三晚我已經忍唔住按門鐘問佢係咪唔記得放隻狗入屋呀?佢先勉為其難俾佢入屋(好在我行動佐,唔係8號風球真係無陰公)

但今日啲雨都落下停下,佢就濕下乾下,咁好易病架!頭先落大雨仲見到隻狗周圍揾地方躲(當然係揾唔到啦)

我點先幫到隻狗?我可以揾咩人幫手?定無嘢可以做?啲人真係無人性!唔鍾意就唔好養啦!我真係好想幫下佢,請大家幫忙,謝謝

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

衰主人!!!:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章

回覆 blackman.tsang 的帖子

如果無野遮頂都可以告佢虐畜~我附近o個家就真係好醒,比把太陽傘就過骨但係佢有2隻大狗,真係唔知夠遮住邊忽~不過佢真係擺明只係要佢地看門口,呢d人又真係吹佢唔漲ga wor~~

侯爵府

好媽媽勳章

請參考http://www.legislation.gov.hk/chi/home.htm裡面既第一百六十九章

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

冬天點算呀??????正卜街主人><

翡翠宮

pattonwong 發表於 11-10-1 00:43
回覆 blackman.tsang 的帖子

如果無野遮頂都可以告佢虐畜~我附近o個家就真係好醒,比把太陽傘就過骨:hehehe ...
放佢上網
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

侯爵府

好媽媽勳章

kapomama 發表於 11-10-1 01:46
放佢上網

放上網又點丫,佢又無犯法,又食有水又遮~砌佢唔入丫~真係夏天熱到傻,冬天涷到死,如果打風落雨見到佢地真係心都痛GA~

大宅

複式洋房

樓上露台底就算係有頂啦,雖然已經堆滿雜物,但都算有遮頂。咁即係無嘢可以做,只有可憐佢!冬天點捱呀?心痛死人!

pattonwong  真係無野可以做ga~  發表於 11-10-2 02:02

禁止訪問

畀面勳章

珊瑚宮

環保接龍勳章

好慘呀你叫佢. 係咪佢就會去漁農等俾人
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

送間狗屋比佢。

首頁

尾頁

跳至