樓市動向

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

尾數已經上律師樓收左...但仲有雜項數(如管理處按金/差餉/管理費)未對..我方律師樓話對方有權甘做ka wor..仲話好似24天內攪掂就得la wor..想問下大家究竟係米可以甘ka..點解吾一次過對清d 數呢..e家攪到仲有d野吊住條尾甘...話時話對方會吾會拖住吾比ka...我都吾明我做買家kei 時候e d 雜項數一齊對清晒...真係吾明到我賣果時又會比拖住e d 數...e 家律師樓話會幫我跟進!

水晶宮

無人知ar

公爵府

其實唔係好明你講咩。
你係賣家?過咗成交日都未成交到?
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

大宅

我都試過呢個CASE, 係可以咁架, 可能因為有D數目未攪清, 所以要長少少時間去處理, 我上次就係因為D住戶證問題.

tszyau2000  甘你卒之攪左幾耐ar?  發表於 11-10-6 11:31
tszyau2000  其實點解吾可以一次過對清...有單有據...一陣吾比番我甘點算!  發表於 11-10-6 11:30

水晶宮

ume~

成交左ka la..但仲有管理處按金/差餉/管理費未對好law...

水晶宮

我都預過這Case, 6C唔對雜費, 不是6C責任, 6C話可以問6C會, 投訢都得, 後來我要Agent對, 因為Agent / 6C 作中間人, 他們來對數好重要, 買賣過程雙方直接contact 係零.

tszyau2000  律師答我會幫我跟..反而佢仲話d agent吾會幫手對數...我上兩次都係對晒數ka  發表於 11-10-6 12:07

公爵府

tszyau2000 發表於 11-10-6 11:28
ume~

成交左ka la..但仲有管理處按金/差餉/管理費未對好law...
明白,咁我都試過,總知律師把數對得清清楚楚就無問題。
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

水晶宮

ume~

你知la..咩人都有...驚有d 人鐘意拖數/賴數...但我想問下la..管理處按金我其實可吾可以直接同管理處對數..

公爵府

tszyau2000 發表於 11-10-6 12:17
ume~

你知la..咩人都有...驚有d 人鐘意拖數/賴數...但我想問下la..管理處按金我其實可吾可以直接同管理處 ...
最好唔好,等律師搞好啲,而家這類雜費都係有限錢啫!唔使太担心既!

tszyau2000  ok..明白..tks!  發表於 11-10-6 12:46

大宅

點解就真係解唔到, 不過佢如果拖數, 就要去小額錢債告佢, 好煩........最後我個買家拖左我20日, 我每日打俾AGENT叫佢催個買家俾錢, 如果唔係叫佢等收法庭傳票

首頁

尾頁

跳至