0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有蠶豆症的BB可以食青鹿墨嗎?

青鹿墨,又名惊墨,不是书写用的墨。原产地是中国上海制墨厂生产。   青鹿墨高约10cm,通体漆金,重18克,正面阴识描蓝“青鹿墨”字样。   据说:青鹿墨对治感冒化痰非常有效,对小儿惊风受惊易惊有特效。镇惊,宁心,安神,除烦,神经衰弱等症,大人小孩幼儿皆可使用,无副作用。   每次磨粉0.5CM左右,伴以温开水服用。

複式洋房

有冇人知道!!!!!!

男爵府

畀面勳章

回覆:有蠶豆症的BB可以食青鹿墨嗎?

我估冇人知咩係青鹿墨!唔知最好唔好食

複式洋房

BB成日訓訓下會好似吓親咁郁一郁!
訓得好差...要抱住訓...
BB而家2個月大!!有蠶豆症,所以唔知食咩好!!

男爵府

畀面勳章

引用:BB成日訓訓下會好似吓親咁郁一郁!訓得好差.

原帖由 jimckk 於 11-10-06 發表
BB成日訓訓下會好似吓親咁郁一郁!
訓得好差...要抱住訓...
BB而家2個月大!!有蠶豆症,所以唔知食咩好!! ...
我個仔唔係訓訓下嚇親,係有時食食下奶嚇親大喊!阿媽話bb開頭係咁,大大下唔會架喇

大宅

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:jimckk 的帖子

係咪大6製造嫁?唔好食啦 如果係嘅話!如妳怕同bb有衝突 要問醫生 不過西醫實話正常嘅 如妳唔想bb大喊 咪試下比安撫奶咀佢食囉

大宅

wyeth冷知識勳章

回覆:有蠶豆症的BB可以食青鹿墨嗎?

我個仔都有蠶豆症,bb時我全部中葯,開奶茶,等等都不比佢食。我信不過!
我只有多點抱抱,整個枕頭壓住心口等等。
你慢慢來,佢好快大,不要太擔心

首頁

尾頁

跳至