自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時有d 醬想買番黎試下煮
點知原來唔好味
或者有d 醬放埋左一邊唔記得
再羅番出黎見到原來都過左期了

大家會唔會有時都係咁?
過左期既醬仲會唔會用?

禁止訪問

水晶宮

係...星期一果晚先掉左四樽0野
初初換左個大雪櫃仲好開心,衣家先知幾大都冇用,雪櫃越大買得越多冇謂野
少奶奶的身份,丫頭的命...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

過期就掉,唔想因小失大。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我經常do會, 仲5止醬油tim

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

個雪櫃大, d 醬放到好入有時番而會唔記得左佢.....

我都有好多唔同既醬
什麼馬拉"橙"(唔識寫) 醬, 香蔥菇醬個d
買個時覺得好好, 好想試
煮過一兩次結果都係放埋一邊 ><

珍珠宮

特別係個個雞粉
唔知買乜送既, 都己經係好細樽
但真係無幾可用
過左期幾年啦, 但我都仲會用
我諗粉ok 掛
但我一年先用一兩次

伯爵府

經常

男爵府

熱血勳章

珍珠宮

開頭我老公都唔會過問廚房野
比佢見得多佢開始叫我唔好買咁多野......

而家我丟野會靜雞雞丟

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

過左期但聞到無事的話都會繼續食,
我又唔係樂x會嘅服務對象,
命賤要食隔夜餸, 食過期食物, 包括過期醬汁.

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

wingogo 發表於 11-10-6 15:50
我經常do會, 仲5止醬油tim
我都係呀!! 我掉得最多係 7-11 果 d 叮叮食物
但我唔係一次過買好多, 只係買 1-2 樣, 但買到回家又唔想食... 跟住唔記得左...... 跟住果 d 通常擺得幾日就過期了.............

醬汁都有, 但唔多.... 我同 c6都係醬怪... 食好多的.... 係有 d 冷門 d 既會擺過期
大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好平常 ..
以前我唔理廚房, 工人買, c6買, 99又買, 其實用哩用去都係生抽老抽, 其他都係混醬, 一年都唔用上2-3次, 而家我一個人話事, dump 左好多啦
淡淡的來, 好好的去 ....

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會間中攞出嚟睇下...
盡量用晒佢..

伯爵府

好媽媽勳章

一執雪櫃起馬 5-6 樽丟

珍珠宮

其實丟乜醬多呀?
係唔係都係d 怪醬?

大宅

me too!

禁止訪問

男爵府

我想問其實大家會唔會成日都有過期醬汁要丟架

以前過期但冇變味會照用,而家有小朋友就唔會,費事因小失大

首頁

尾頁

跳至