親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大家諗住自由行定跟團? 一齊分享下

SUSANNA  我都係農曆年自由行去韓國,你plan住邊間酒店呀?  發表於 11-11-2 12:49

大宅

我考慮緊跟團,帶住囝囝(3yr) 跟團會唔會好d呢?

大宅

唔好,聖誕節去氣氛好d。新年去當地好多舖頭關了門。

侯爵府

i think join tour is better than 自由行

男爵府

回覆:有無人農曆新年去韓國呀?

Hi, I booked CNY also. First time go to Korea and will 自由行。I will go with hubby and two kids (5 & 8 yrs girls). Planning to go 2 theme parks, 1 day skii tour, and the other time still thinking. Let's share. Thanks

Kittyhkbb

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

I booked CNY also~
年三十至初六
住>>呢度<<

三十同初一會去樂園同溫泉樂園~

侯爵府

Hi kittyhkbb,

嘩, 你第一次去就自由行, 真犀利, 我去左二,三次都仲係考慮緊要唔要跟團, 我想問你去一日滑雪, 係點安排呢, 去到先join一日定係要預先在香港約定?

Hi sympig,
間房好靚, 係民宿定係酒店, 如果book左可唔可以cancel架, 你之前有無住過, 因為我仲十五十六要唔要自己去, 如果依家先book機票會唔會full左, 我打算初三出發, 去五日, 可分享行程嗎?

男爵府

回覆:有無人農曆新年去韓國呀?

Hi Smypig, I also booked first two nights at SA and two nights at The Plaza. I will join the ski tour of SA. I may see u at SA wor. I go on 初三至初七呀。

Hi mimikitty, yes, I am so brave, haha. But we don't want to wake up too early and also want to be more relax, so we decided not to join tour. For SA, we need to bank in full payment.

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mimikitty28 發表於 11-10-10 14:23
Hi kittyhkbb,

嘩, 你第一次去就自由行, 真犀利, 我去左二,三次都仲係考慮緊要唔要跟團, 我想問你去一日滑 ...
係民宿定係酒店 <<< Apartment
如果book左可唔可以cancel架 <<< 收 surcharge
你之前有無住過, 因為我仲十五十六要唔要自己去, <<< 無住過...網上高評價...老細係 HK 人
如果依家先book機票會唔會full左 <<< 要 CHK
我打算初三出發, 去五日, 可分享行程嗎? <<<
我 DAY 1 去 EVERLAND, 唔去滑雪...新年有雪兜玩
day 2 去溫泉樂園
day 3 shopping
day 4 coex 水族館 + shopping
day 5 放低我 C6 行電子商城...我兩母囡去 shopping
day 6 去幻覺博物館
day 7 景福宮嗰啲...night 返 HK

angelymama  景福宮唔使去啦, 無野睇。  發表於 11-10-15 22:50
BoBoChau  行程好正wo~~  發表於 11-10-15 11:24

珍珠宮

kittyhkbb 發表於 11-10-10 14:30
Hi Smypig, I also booked first two nights at SA and two nights at The Plaza. I will join the ski to ...
咁啱...我一家三口...個囡 11yrs...到時見到 say 個 hi~

SUSANNA  我同你一樣,一家三口,呀女都係11yrs,睇下到時見吾見到你,哈哈  發表於 11-11-2 12:56

侯爵府

你地真係做左好多資料搜集喎, 你地係上網搵資料定買旅遊書呢, 我都好想自由行, 但又怕言語不通, 雖然我知佢地好多sale都係識講普通話(好多大學生都是中國人), 但我總是下唔定決心

男爵府

回覆 smypig 的帖子

hi smypig, sure, my daughters are 5 and 8 yrs, so let's say hi in Seoul~~
Also, indeed i also not a MUST to go ski tour, but i don't know where can play snow. As you said, Everland can play snow, so i may cancel my tour and just go Everland to let my kids play there~ I want to ask you, in your itinerary, day 2 u go to Onsen park? could you give me some info? As my girls super love swim and onsen~~~~ Many thanks~~~~

珍珠宮

kittyhkbb 發表於 11-10-10 16:40

hi smypig, sure, my daughters are 5 and 8 yrs, so let's say hi in Seoul~~:handso ...
我未決定去邊間...暫定 Woogjin playdoci
妳去埋呢度參考下 水上樂園

男爵府

我都打算新年去, 多數跟團,

因為會一行十幾人,有大有細, 跟團安排好晒, 唔洗煩

mimikitty28  你打算跟邊間旅行社, 康太呢期當黑, 好多事, 我唔敢跟佢地.  發表於 11-10-14 09:27
不求失,不求得,但求開心得唔得。

男爵府

我想問下SA係點BOOK架? 我填佐網上張FORM, 跟住佢地幾時先會覆我架?

大宅

回覆:smellycat 的帖子

我年廿八去,第一次自己去仲要帶埋仔去,我之前跟過團,好痛苦,早出晚歸,想停留的地方就好快要走,悶的的地方要逗留好耐。
另想問下各位,我的衣著要怎樣才好,咁凍要著雪褲出入?會不會入商時太熱?還是我穿兩條普通褲,入到商場除一條?一件羽絨足夠嗎?我最怕冷親小孩

Flower

珍珠宮

smellycat 發表於 11-10-11 22:22

我想問下SA係點BOOK架? 我填佐網上張FORM, 跟住佢地幾時先會覆我架? ...
妳有填 e-mail address right? 通常即晚就 reply~

珍珠宮

Flower 發表於 11-10-11 23:33
我年廿八去,第一次自己去仲要帶埋仔去,我之前跟過團,好痛苦,早出晚歸,想停留的地方就好快要走,悶的的 ...
我囡~
樂園嗰啲厚褲+c襪 ; 普通t-shirt + 抓毛背心+down ; 頸圍 (唔好用頸巾...危險) ; 帽 (come 耳嗰隻)

大人~
樂園嗰啲牛仔褲+c襪 ; 厚t-shirt + down ; 頸圍 (唔好用頸巾...危險) ; 帽 (come 耳嗰隻)

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我都想過年去呀...請問大家會著咩野羽絨呢? 我因為我要買呀..但又唔想買 d 咁貴個喎..大家有無好介紹呢?

大宅

回覆 kittyhkbb 的帖子

SA 大約要多少錢一晚呀?
一家四口

首頁

尾頁

跳至