跳至

首頁
12345...16

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

elaine_wong1977 發表於 11-10-12 00:42
唉…有時真係想唔做嘢,自己教返亞仔,身不由己。分享小小底話,我自問唔係一個直升機母親,唔覺得 ...
噚日你有去觀課嗎 ?

K3 課程已開始追得好緊, 我相信校長係好知而家銜接上小一嘅課程內容, 已經作出適當嘅提升 ~!

就噚日我有去觀課, 仲有亞囝一開學到而家每日嘅功課來睇, gp 課程一定唔淺, 唔係你所講嘅 123, abc 咁簡單囉 ~!

我大囡小二同學仔 mami 前幾日同我講, 佢細女今年 K3 讀梁李, 英文仲淺過我哋喎 , 我都有 d 疑惑, 但佢 2 個女讀過 gp & 梁李, 應該就好清楚囉, 而家佢細女識認讀英文, 都係自己額外出去報 phonics, 公文學返嚟架咋 ~!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

hallonatalie 發表於 11-10-13 12:14
噚日你有去觀課嗎 ?

K3 課程已開始追得好緊, 我相信校長係好知而家銜接上小一嘅課程內容, 已經作出適當嘅 ...

k3可以觀課,不知道k1有冇觀課呢?
我都好想知道囡囡在幼稚園的情況,
我平時問她:你返學做d咩野啊?
她只答:玩巴士sir滑梯; 有時候她答:玩玩具; 有時候她就說:唱歌歌囉!
不過,見著她每天也充滿著喜樂的心期待上學的來臨,已十分滿足了!

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Auathena 發表於 11-10-13 12:42
K1 ~ K3 每個學期都有一次觀課架, 全年有 2 次 ~~

我哋 K3 觀課完就輪到 K2, 接住就到 K1 觀課, 你耐心等下喇 ~~

yvonne200793  等等等  發表於 11-10-13 13:27
Auathena  oh!!!!!!!!thanks!!!!!!!!!!!!!!!!慢慢慢慢慢慢等等等!  發表於 11-10-13 12:50

瑪瑙宮

Auathena oh!!!!!!!!thanks!!!!!!!!!!!!!!!!慢慢慢慢慢慢等等等! 發表於 5 分鐘前

應該下個月就到 K1 觀課喇 !!!

yvonne200793    發表於 11-10-13 13:27

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hallonatalie 發表於 11-10-13 12:59
Auathena oh!!!!!!!!thanks!!!!!!!!!!!!!!!!慢慢慢慢慢慢等等等! 發表於 5 分鐘前

我都好想睇,
但又怕阿女見到我唔上堂

Auathena  原來小朋友見到家長會扭計的!好,等我變身先!哈哈哈  發表於 11-10-13 16:04
hallonatalie   正常反應, 我囝見到我眼濕濕添 !!!   發表於 11-10-13 13:28

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Auathena 發表於 11-10-13 12:42

我女會講學校食咗乜嘢茶點,會唱歌,
識講同學名

Auathena  好叻囡啊!今個星期開始囡囡才識得講她吃過什麼茶點!  發表於 11-10-13 16:05
hallonatalie    發表於 11-10-13 15:36

瑪瑙宮

yvonne200793 發表於 11-10-13 13:29
我女會講學校食咗乜嘢茶點,會唱歌,
識講同學名
好好呀, 我 2b 係唔會返嚟講學校嘢畀我哋聽架 ~~ mouth:

Auathena  是否大個仔咗,就唔肯講自己發生的事啊?  發表於 11-10-13 16:06
chan328  叻 e, 呢到都有你腳毛?  發表於 11-10-13 15:32

瑪瑙宮

chan328 叻 e, 呢到都有你腳毛? 發表於 2 分鐘前

yes, 我仍然係 gp 家長嘛 !!!

chan328  咁你 唔好冷落我地 wor.  發表於 11-10-13 15:39

瑪瑙宮

chan328 咁你 唔好冷落我地 wor. 發表於 1 分鐘前

我唔會嘅

複式洋房

回覆 yvonne200793 的帖子

謝謝你呀~~~~
咁都好D,我仲怕見咁耐阿仔會呆.
希望阿仔到時生生性性去面試啦.

yvonne200793  小朋友怕陌生人有咁表現正常嘅  發表於 11-10-13 21:47
hallonatalie    發表於 11-10-13 15:54

瑪瑙宮

Auathena 是否大個仔咗,就唔肯講自己發生的事啊? 發表於 17 秒前

唔係, 係佢哋嘅性格問題 ~~
平時佢哋係好多嘢講, 硬係唔會講學校嘅嘢架 ~~

Auathena  原來如此!  發表於 11-10-14 09:23

子爵府

Auathena 好叻囡啊!今個星期開始囡囡才識得講她吃過什麼茶點!

我女係管家婆所以乜都關佢事,乜都講一餐:;pppp:

hallonatalie  管家婆   發表於 11-10-13 22:05

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

yvonne200793 發表於 11-10-13 21:46
Auathena 好叻囡啊!今個星期開始囡囡才識得講她吃過什麼茶點!

她今晚一定大把野講啊!今日學校生日會,一定發生很多趣事!期待你囡囡的趣事分享啊!

hallonatalie    發表於 11-10-14 13:15

子爵府

Auathena 發表於 11-10-14 09:24
她今晚一定大把野講啊!今日學校生日會,一定發生很多趣事!期待你囡囡的趣事分享啊! ...

我諗係呀....今日係8,9,10月生日小朋友,
我女8月,所以帶咗生日帽返去好開心
我整咗好多日呀
我個管家婆每日同我講邊個小朋友喊,邊個小朋友曳,
但又唔講自己 d 曳嘢

hallonatalie    發表於 11-10-14 13:15

珍珠宮

yvonne200793 發表於 11-10-14 09:41
我諗係呀....今日係8,9,10月生日小朋友,
我女8月,所以帶咗生日帽返去好開心
我整咗好多日呀

我囡囡都係8月生日啊!哈哈哈
我前晚同她講,媽媽整頂生日帽俾你返學校生日會帶啊!她好開心啊!

我囡囡都會返嚟屋企同我講有個男仔好曳,喊,扭計!我問她:你有冇曳啊?她就話自己好乖喎!

hallonatalie    發表於 11-10-14 13:16

子爵府

Auathena 發表於 11-10-14 10:05
我囡囡都係8月生日啊!哈哈哈
我前晚同她講,媽媽整頂生日帽俾你返學校生日會帶啊!她好開心啊!

老師初初派通告話11月12日前交,
我問老師10月開生日會點解11月先交,
老師都話唔知,
好彩我無理照整,
尋日放學老師話今日要帶,
我尋晚整咗成晚,整到一點幾呀

hallonatalie    發表於 11-10-14 13:16

珍珠宮

yvonne200793 發表於 11-10-14 10:13
老師初初派通告話11月12日前交,
我問老師10月開生日會點解11月先交,
老師都話唔知,
嘩,你真係一位好媽媽啊!整到咁夜!你囡囡今朝起身見到一定很開心喎!

但係我張通告係10月13日要交生日帽!

yvonne200793  thx....  發表於 11-10-14 21:37

瑪瑙宮

我囝今個月生日, 但班主任今個星期一唔記得講, 之後又醒唔起同我哋講, 好彩我自己醒水, 都觀課前一晚班主任打電話來, 我再 confirm 一下點解亞囝唔水交生日帽嘅 .... mouth:

無所謂架, 其實今日帶返去都無問題, 都係今日 d 生日主角先帶住頂生日帽影相嘅 ....

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-14 13:19
我囝今個月生日, 但班主任今個星期一唔記得講, 之後又醒唔起同我哋講, 好彩我自己醒水, 都觀課前一晚班主任 ...

會影相啊!好開心喎!
唔知道幾時才有相看呢?

瑪瑙宮

引用:Quote:hallonatalie+發表於+11-10-14+13:19

原帖由 Auathena 於 11-10-14 發表
會影相啊!好開心喎!
唔知道幾時才有相看呢?
生日之星,每人有一張個人照,另外仲有一張所有生日之星嘅合照!

生日主角仲會有生日禮物架!

首頁
12345...16

尾頁

跳至