跳至

首頁
23456...16

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:hallonatalie+發表於+11-10-14+22:14

原帖由 joannelai930 於 11-10-17 發表
成本咁高...

後面個紅色袋係咪架 ?
係,有埋個手挽袋一套架!

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

yvonne200793 發表於 11-10-17 14:33
你要返工呀
我因為生e 個女之前,陀個一次bb到26週無咗,
所以,我緊張e 家個女,
yvonne,

你囡囡今日點呀 ?

退咗燒未 ?

子爵府

育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hallonatalie 發表於 11-10-18 10:44
yvonne,

你囡囡今日點呀 ?

退咗呀...返咗屋企休息

瑪瑙宮

yvonne200793 發表於 11-10-18 15:51
休息下, 好番先返學 la ~~

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

yvonne200793 發表於 11-10-18 15:51
yvonne,

我囡囡昨日又係發燒,又氣管敏感,呼吸困難.....
你辛苦啦!你都要好好休息啊!
唉....小朋友一病,大人都冇得休息....

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 12:15
yvonne,

我囡囡昨日又係發燒,又氣管敏感,呼吸困難.....
Oh, 希望個個小朋友都健健康康, 開心上學去 ...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

hallonatalie 發表於 11-10-19 12:40
Oh, 希望個個小朋友都健健康康, 開心上學去 ...
唉....近排d天氣開始轉變大,小朋友會容易生病了!希望大家快d好番啊!

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 13:05
唉....近排d天氣開始轉變大,小朋友會容易生病了!希望大家快d好番啊!
yes, 尤其是氣管敏感, 一冷一熱, 好易病架 ...

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 13:25
yes, 尤其是氣管敏感, 一冷一熱, 好易病架 ...
無錯無錯!

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 13:31
無錯無錯!
我對孖寶都有氣管敏感, 大大下好咗好多喇, 而家亞囝就煩少少, 一早起身就鼻敏感發作, 不停打乞次流鼻水 ~~

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 13:33
我對孖寶都有氣管敏感, 大大下好咗好多喇, 而家亞囝就煩少少, 一早起身就鼻敏感發作, 不停打乞次流鼻水 ~~ ...

係啊!我囡囡都遺傳咗我的鼻敏感,醫生話她有氣管敏感,現在一早一晚她的氣管就很乾,會容易唔舒服。

hallonatalie ,是否小朋友再大D,等他們的抵抗力好番,會好好多呢?

hallonatalie    發表於 11-10-19 16:11

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 16:10
係啊!我囡囡都遺傳咗我的鼻敏感,醫生話她有氣管敏感,現在一早一晚她的氣管就很乾,會容易唔舒服。

hallo ...
而家十個著咗 7, 8 個都有敏感症, 因為空氣真係差 ...

我記得我對仔女細個時帶去睇醫生, 我問醫生有乜方法醫好敏感症, 佢叫我哋移民喎 ...

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 13:33
我對孖寶都有氣管敏感, 大大下好咗好多喇, 而家亞囝就煩少少, 一早起身就鼻敏感發作, 不停打乞次流鼻水 ~~ ...

hallonatalie ,做咩咁感慨啊?
我住呢邊又空曠,所以一入夜又比較凍!我和囡囡都容易流鼻水和打噴嚏!你那邊凍唔凍啊?

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 16:13
而家十個著咗 7, 8 個都有敏感症, 因為空氣真係差 ...

我記得我對仔女細個時帶去睇醫生, 我問醫生有乜方法 ...

你看邊位醫生呢!真係高見喎!

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 16:15
hallonatalie ,做咩咁感慨啊?
我住呢邊又空曠,所以一入夜又比較凍!我和囡囡都容易流鼻水和打噴嚏!你那 ...
我以前都係咁架, 一起身聞到凍空氣就打乞次流鼻水, 而家亞囝就似我, 希望佢會大大下, 情況好 d 喇 ~~

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 16:22
你看邊位醫生呢!真係高見喎!
以前睇景峰陳漢明

而家睇新都莊文煜

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 16:30
以前睇景峰陳漢明

而家睇新都莊文煜

我們看馬會對面劉冠良啊!

瑪瑙宮

Auathena 發表於 11-10-19 16:59
我們看馬會對面劉冠良啊!
呢個醫生未聽過喎

珍珠宮

hallonatalie 發表於 11-10-19 23:14
呢個醫生未聽過喎

哈哈哈!呢個醫生都好多人看啊!好鬼細心!!!!不過,就等得耐!

瑪瑙宮

回覆:小朋友入讀兆安佳寶幼稚園嘅家長,歡迎入嚟傾下 (Part 23)

Morning

返埋今日學,又多2日假期喇!mouth:

首頁
23456...16

尾頁

跳至