興趣嗜好

跳至

首頁
23456...33

尾頁

子爵府

引用:回覆+amystarcrest+的帖子 我囝囝由day+1

原帖由 cherrytso 於 11-10-16 發表
回覆 amystarcrest 的帖子

我囝囝由day 1返屋企, 我就已經訓練佢sit 好, down, stay, 我放碗狗糧佢唔可以 ...
我個女開頭都好失控,好似前世未食過野咁!不過而家已經唔會咁Lu...

子爵府

引用:Quote:mirandalaw+發表於+11-10-13+21:50+

原帖由 kit2004 於 11-10-17 發表
因為有人有左唔可以養隻狗.我今日拎左隻poodle女番黎,佢好乖.乜都識.反而係我隻衰囝成日攪佢,攪到隻囡發晒 ...
我諗開頭先會咁!
我個仔都冇絕育,女就絕左!

大宅

mirandalaw 發表於 11-10-17 09:36
我諗開頭先會咁!

我隻貴婦4個月大,請問一日食幾多餐,每餐大約食幾多粒糧,我原先一日比兩餐,但獸醫話佢太瘦,現一日比三餐,每餐比100-120粒,是否很多?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

mirandalaw 發表於 11-10-17 09:36
我諗開頭先會咁!

我已經同隻囝絕左育,琴日番黎睇見佢甘好心痛.但最慘佢地兩個完全唔岩牙!仲打架!我驚q仔會比佢咬傷.佢一定唔夠打.q仔太小器.佢唔鐘意隻囡.好爭寵.

我諗都係要比番前主人.但舊主人一定唔養佢.一定又唔知比邊個.我
覺得豆豆好可憐.佢甘乖女,又冇做錯野.我都好鐘意佢.佢真係又靚女又超聽話,對人好溫馴.反而係對狗惡.佢開始痴我tim.但真係冇辦法.我唔可以繼續養佢.我都好唔捨得.我未養過一隻甘乖甘聽話既狗.偏偏我唔可以養佢.

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:Hi~+my+name+is+cheese.+I+am+a+girl.+Two+

原帖由 yu_csy 於 11-10-12 發表
Hi~ my name is cheese. I am a girl. Two years old!!!

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:Quote:mirandalaw+發表於+11-10-17+09:36+

原帖由 kit2004 於 11-10-19 發表
我已經同隻囝絕左育,琴日番黎睇見佢甘好心痛.但最慘佢地兩個完全唔岩牙!仲打架!我驚q仔會比佢咬傷. ...
咁無奈?同舊主人商量下?幫佢搵個好主人!

男爵府

kit2004 發表於 11-10-19 18:40
我已經同隻囝絕左育,琴日番黎睇見佢甘好心痛.但最慘佢地兩個完全唔岩牙!仲打架!我驚q仔會比佢咬傷. ...

我可唔可以幫到您...

大宅

HI!我有隻 TEACUP POODLE 囡囡..差唔多5個月大...下星期仲同佢去剷毛LU...變光脫脫...哈哈

子爵府

引用:Quote:mirandalaw+發表於+11-10-17+09:36+

原帖由 amystarcrest 於 11-10-19 發表
我隻貴婦4個月大,請問一日食幾多餐,每餐大約食幾多粒糧,我原先一日比兩餐,但獸醫話佢太瘦,現一日比三 ...
我個女不嬲都一日兩餐,但食幾多為之夠,我都唔知,不過每餐唔會比佢食到肚脹卜卜!
我食緊fromm三文魚味,我諗每餐40粒左右!我開頭都驚佢唔夠,但見佢都唔係瘦所以由佢!

子爵府

引用:HI!我有隻+TEACUP+POODLE+囡囡..差唔多5個

原帖由 yandonbb 於 11-10-20 發表
HI!我有隻 TEACUP POODLE 囡囡..差唔多5個月大...下星期仲同佢去剷毛LU...變光脫脫...哈哈 ...
遲d一定要同佢地著衫呀!我個女d毛keep住半吋長都好怕凍

大宅

我諗住呢個星期去買衫仔...所以下星期一先剷...我諗住早d剷..佢早d生返冇咁涷..因為話今天冬天好涷麻

子爵府

回覆:養poodle既入黎吹下水

你地d poodle會唔會上床訓架?

大宅

我唔會比上床訓呀..因為太迫了....壓到就慘啦~咁細隻..

子爵府

引用:我唔會比上床訓呀..因為太迫了....壓到就慘

我唔會比上床訓呀..因為太迫了....壓到就慘啦~咁細隻..
係呀!真係好迫架!佢個衰妹仲要鍾意訓係我地中間!
但每次見到佢個懶訓樣,就唔捨得掉佢落床

子爵府

呢張係我之前吼佢訓左影佢,佢第二個鍾意訓既位置就係我枕頭

子爵府

呢張好搞笑~

大宅

回覆:yandonbb 的帖子

會一齊瞓架!

鍾意飲飲食食, 尤其鍾意煮嘢食.....

大宅

幾大呀而家.......佢會自己上你張床嫁...
我諗我果隻大左都唔會上到我張床..因為本身我床好高..

子爵府

引用:幾大呀而家.......佢會自己上你張床嫁...我

幾大呀而家.......佢會自己上你張床嫁...
我諗我果隻大左都唔會上到我張床..因為本身我床好高..
...
佢自己跳唔到上床架!要抱佢先上到!

男爵府

我有隻仔, 7個月大, toy size, 剛剷完第二次毛, 請教你們因今次剷得好貼,我好擔心, 因剪毛 CF 話要貼D 先剌激生毛, 但我去買爆毛粉又話剪剩半吋好 la, 就來天凍, 希望佢快D出番D 毛, 你哋D 仔, 女 是剪多定少?? 有無剪毛師介紹吓? 因今次個哥仔有D粗老---對隻仔,:;pppp: Thx!

首頁
23456...33

尾頁

跳至