跳至

首頁

尾頁

大宅

之前係apm食過呢間嘢- ok, 尋日去呢間新開大埔分店菜館食飯等位嬲爆.

去食之前預咗等位, 7:00 到取我話两大一細, bb, 佢俾我中枱飛,(3-4), 我的號碼係 “5” , 當時叫到”2”, 相距係3張枱, 理應好快, 我唔敢行咁遠,

7:15分冇叫過任何號碼 ( 包括大,,小枱), 但眼見裏面有好多, 佢話有人訂咗, ok 我老公和個仔未來, 我繼續等,

7:30,依然冇叫過( 包括大,,小枱), 裏面有好多, 佢依然話有人訂咗, 因好多walk in 客都問佢有枱, 點解冇人坐..

7:35終於叫吓 (, 小枱) 各一張, 我老公和阿仔來咗, 裏面有好多, 佢依然話有人訂咗, 我問佢可唔可以轉2 人枱, 佢話唔可以, 要重頭排過 ( 我都知唔好, 祇係問吓啫)

7:40再叫一張, 下張到我, 我剛見到有一張二人卡位, 嘗試問吓我可唔可坐過張, 佢話唔得係二人坐位, 唔可以放bb, 你要等3-4人位, ok 我又等,

7:45到我, 你估吓佢俾張咩枱我係一張靠牆係廚房門口的二人枱位,

1.
我唔明你叫我等3-4人枱, 但你最後係俾張2人枱我, 結果我同bb 两張椅迫起一邊坐, 我老公自已坐邊, 另一邊係廚房門口出菜位, 另一邊係, 我哋唔係係茶餐廳食嘢喎 ?????

2.
我唔明白一間餐廳, 點解可以半個鐘內, 唔叫一張 ( ,,)
我係平日食喎???

3.
我問佢哋( 唔衹我一個) 咁問, 你有咁多, 點解唔俾 walk in , 依然個句有人book , 我等咗30-45min分鐘先有人來坐那些吉枱,但我出去食飯咁耐, 好少好似佢哋咁, 吉咗張枱, 唔做生意, anyway, 佢哋做生意與我冇關係, 但你明知咁多walk in , 就自行調節一下.

4.
好啦 ! 唔開心咁食咗餐飯, 8:30 , 頭先好多好多人等, 最後門口一個人都冇晒, 個時係食飯鐘數 ??? 你想吓 我等45min - 衹係叫咗3張枱, 你想吓幾多人行等....

5.
由於我坐係廚房門口出菜位, 我竟然見到個傳菜員捧住碟菜打咗個乞嚏(冇口
), 我知出面食嘢眼不見為亁淨, 但你唔好係d 客前咁樣 !!! 如果咁就唔好set 張枱係過到....

如果下次去食, 記往訂位, 唔好walk in .............

大宅

我唔會去咁嘅餐廳食嘢。

伯爵府

回覆:大埔中心新開上海菜館 – 等位嬲爆

我奶奶話去左幾次等位,沒一次成功......實在太多人,唯有放棄食第二間

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢間野上星期5晚我地都去食過晚飯,
當日早上11:30打去book位,
初時接聽的小姐話無位, 正想收線之際,
佢又叫我hold一hold, hold完返黎又話有wor,
有張卡位俾我, 我仲問實佢坐唔坐到5位,
佢話係6人位, 5個人一定無問題。

於是晚上8pm我地準時拎位,
c6同阿仔同埋2位朋友去先,
我去拎蛋糕,
點知c6突然打黎話無我book位個record wor,
仲話早上11:30am已經full哂, 無可能book到位啦,
又問我係咪book左第2間!

我真係火都黎,
將book位情況, 加埋show個電話紀錄俾佢地睇,
跟住個小姐先話"又好似係wor",
然後先拿拿臨安排返張檯俾我地!
唉...如果唔係有大肚婆, 廢事佢周圍走,
我都真係唔想幫襯佢地!

最後埋單時, 連數都計錯...
俾我感覺好混亂!
雖然d 野都幾好味,
但...真係唔會有下次!
大家如果去幫襯, 都計得book位時做好record,
同埋埋單時check清楚呀!

執仔之手 與仔偕老

伯爵府

回覆:大埔中心新開上海菜館 – 等位嬲爆

又會混亂成咁

男爵府

成日都見到好多人等, 但入面又無乜人, 所以連飛都費事攞!!!:;pppp:

伯爵府

陪月勳章

竟然係咁...睇嚟LEE間野唔多值得去幫襯

大宅

回覆 叉燒媽 的帖子

吓....我上星期去完冇check單添??
我覺得貴架? 而家諗番起可能計錯數添....

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

coyeeyee 發表於 11-10-12 14:57
回覆 叉燒媽 的帖子

吓....我上星期去完冇check單添??
haha...但我張單係佢收少左錢,老公都叫我唔好出聲,
但我又唔想有機會俾人叫返轉頭俾錢,
所以都係主動叫佢地改單好d

執仔之手 與仔偕老

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

間野又可以係我個清單刪除慳返囉!!行去板板食好過!!
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

呢間野係咪好細間架? 每次行過都覺好多人, 嗰度又係通向寶湖橋既必經之路, 只覺嗰度成日塞住好多人咁, 同門口好細咁囉, 都無打算去幫襯, 既然大家講到咁, 都係唔去試喇!

子爵府

畀面勳章

我食過三次,

兩次係4人枱下午食, 等左唔係好耐,
或者是見無咁多人我地先去食, 所以無咁激氣

1次係晚上, BOOK左8:30PM12人枱,
佢7:00打比我, 話張枱已留左比我地, 隨時去都得,

佢地咁樣安排, 對我哋BOOK左位緊係好,
但有1個半鐘頭可以做多轉, 都唔做, 就有D怪

食物方面, 我哋就覺得OK,
我地都鐘意食上海嘢, 所以都會去,

而大埔又無咩上海鋪,

侯爵府

回覆 SFNK 的帖子

我會去大埔墟紅X葱對面新開既上海菜館食,小菜客飯味道都幾好。

子爵府

畀面勳章

回覆 alfreday 的帖子

唔知開左間新店,

有機會去試下

以前我都有去紅X 葱, 後來差左,
無以前咁好食, 就無去了

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 alfreday 的帖子

請問近邊度呀?

侯爵府

回覆 回覆:sampcy的帖子

大埔墟南盛街。

sampcy  thank you so much!  發表於 11-10-13 12:18

男爵府

呢間嘢, 我個fd2個人, 叫咗個粗炒----普通, 一個炒菇菜---一般, 醉雞---我覺得ok, 但係我後來買左一次外賣返屋企, 我老公話普通, 最唔得就係個鐵板京葱羊肉, 一d羊肉味都冇, 質地醃到唔羊肉, 似牛肉, 跟住我揾個waiter黎問, 我話叫左個羊肉, 但一d羊肉味都冇, 問佢係咪上錯左, 佢攞住張單黎指住話冇錯, 我同佢講一d羊肉味都冇, 佢講左佢唔好意思就轉身走左, 咁即係點? 冇再返轉頭, 我以後都唔再帮襯

大宅

好媽媽勳章

我都覺得E間野都幾貴.我上次5 個人食LUNCH都 2千。
仲要冇咩野食咁。。

WAITER 又唔得, 叫極都冇反應, 唔知要叫邊個先可落單。
不過坐位都好好坐, 好舒服

侯爵府

carmenkml07 發表於 11-10-13 11:24
我都覺得E間野都幾貴.我上次5 個人食LUNCH都 2千。
仲要冇咩野食咁。。

嘩~5個人食LUNCH都要2千, 請問你地食左D咩呀??

大宅

好媽媽勳章

回覆 sampcy 的帖子

叫左全隻片皮鴨( 好似八百幾)+小菜幾味+同埋叫左小小點心+一個炒飯係呀。。2千埋單

首頁

尾頁

跳至