夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為一D小事我大聲話佢,佢就話我發佢脾氣,我都無發覺自己咁大聲,只因為緊張個女嘅健康,先緊張左,跟住佢就掉野發脾氣,我叫佢檢討吓自己,成曰發脾氣,因為佢都叫我檢討吓自己,仲話佢痴線,跟住我繼續照顧個女,佢就恐我膀頭一下話我講咩呀,我問佢係吾係想打交?佢話「厘吖」。我覺得佢真係痴線,吾鬼理佢,同個女行開,阿女問爸爸做咩?我話爸爸痴線。咁又俾C6聽倒,又過來恐我,話我好向個女講佢壞話。我心諗駛吾駛我講呀,個女有眼見架,阿女之後不停話爸爸曳曳要打打。都吾知佢痴左邊條筋。我想同佢講番野,但又好似我認低威咁,其實真係好小事,只係我好憎佢掉野同想打我咁。

大宅

回覆:C6 發顛

如果吾同佢講番野,可能會冷戰幾日,我又吾想,聊佢講野先,又好似我認低威咁,點樣得體地下台呢?

大宅

兩公婆鬧下交都好平常,佢推你係唔啱,不過你係個女面前話佢痴線,重要講兩次,咁你都唔啱,點都要俾返一個做老豆嘅尊嚴佢,如果佢係個女面前話你係癲婆,你都會唔高興啦。你都話發生好小事,咁咪算囉,兩公婆無話低唔低威,唔通離婚咩。

liaosee    發表於 11-10-13 13:43

瑪瑙宮

掀起呢場戰事係您 ----因為一D小事我大聲話佢--- 亦無道歉之意.
明知佢無 EQ 重挑釁佢, 係您唔啱先.
o係個囡面前話佢痴線, 破壞父親的尊嚴, 係蓄意的, 係非常之唔啱.
重話個囡有眼睇唔使您講.
咩都您講晒.

男爵府

畀面勳章

兩個都有唔岩,但係我覺得妳唔岩多d
妳>>>大聲話佢,無發覺自己甘大聲...唔理係為咩事都好,俾著係佢無lala大聲話妳,妳都會認為佢係發脾氣卦??
起個囡面前話佢痴線,仲要話兩次兩公婆有咩唔岩都好,唔應該起d小朋友面前講埋d甘既野架~
佢>>>佢"恐"妳係唔岩,但火頭係妳撩起先架,妳叫佢檢討下,佢叫返妳都要自己檢討妳就話佢痴線...掉返轉頭佢話妳痴線妳會點??
其實妳都話左係好小事,妳想同佢講返野又唔想認低威...妳地兩公婆黎架,有咩話認唔認低威吖,而且係妳撩起火頭先,唔通仲想佢氹返妳先咩
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

水晶宮

引用:掀起呢場戰事係您+----因為一D小事我大聲話

原帖由 Nancy20090615 於 11-10-13 發表
掀起呢場戰事係您 ----因為一D小事我大聲話佢--- 亦無道歉之意.
o ...
Agree

男爵府

引用:Quote:原帖由+Nancy20090615+於+11-10-13+

原帖由 eggcarol 於 11-10-13 發表
Agree
Agree x 2

男爵府

Agree x3

大宅

chaeey 發表於 11-10-13 11:01
Agree x3

Agree x four

大宅

你都唔啱喎....
明知佢咁易發脾氣就唔好挑釁佢啦~~

而家比著我係你,會兩個人冷靜下~~

伯爵府

比我都會就唔覺意大聲話佢道個歉先.
不過會話返佢推我, 我唔開心, 所以先會起晒GONE

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Nancy20090615 發表於 11-10-13 08:06
o ...

好認同

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

大宅

點解好似多咗家暴?

大宅

這件事上真是好少事
竟然自己不小心講說話大聲了
就同他講聲"不好意思........."

老公已經是EQ低的話
更不易用言語去挑釁
一次又一次
他都無真的動手打你
即是他都還控制得住
下次真是再這樣就難說的了