跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:今日鳳溪面試

我只係報左N1嘉德麗,如果唔中又要再諗!

大宅

clumsy 發表於 11-10-20 15:18
回覆 pangivan 的帖子

咩你地如此高貴的所謂本地人,唔係想避D乜O既乜?哇!真係高貴,香港靠晒你地呢D所謂 ...
哩位靚太... 其實哩個TOPIC係討論緊間學校好與唔好... 咁樣會唔會拉得太遠?
我知道你好想為大陸人抱不平﹐但你咁樣真係會阻住人地討論囉。

同時﹐我覺得你咁樣都係o係度分化, 見你話自己大學生, 又出口成文﹐但你又何嘗唔係o係度label緊我地, 做咩硬係要標籤香港人覺得自己高貴?! 同埋咩叫 "所謂本地人" ?? 所謂係咩意思?! 係咪想話我地阿爺o個代都係大陸人?! sorry, 我阿太公o個代都係香港人。

仲有我覺得你會唔會係把個錢字無限放大左... 唔係有錢人地就會特別尊重你... 我都好窮架 (所以我絕對唔覺得自己高人一等), 我仲要申請學費減免﹐但我去到學校, 我唔覺得老師, 校長和同學會睇低我囉。好似剛剛學校去旅行﹐人地d家長9成9都係唔會帶午餐, 會幫襯o個度既高級餐廳(遊客區, 得貴野食)﹐我知道自己食唔起, 我就自己整野去食, 所費無幾﹐幾十蚊又一餐啦。我個仔都扭計話要去同邊個邊個同學一齊去食野, 做人阿媽既, 係要睇下點樣教個小朋友諗另一方面或者接受現實囉。老師, 校長見到我地帶野食, 都會同我講咁樣仲健康﹐我唔覺得人地係睇我唔起。我亦唔會因為自己窮而去避開一d人, 一d事, 或者一d好既學校。睇開d啦!! 咁樣落去你活得開心嗎?

LUCUSMaMa  YY008, 慳返啖氣啦, 你以後當睇佢唔到, 聽唔到囉  發表於 11-10-25 14:49

伯爵府

牛年勳章

引用:我只係報左N1嘉德麗,如果唔中又要再諗! +

原帖由 sakaiyui 於 11-10-25 發表
我只係報左N1嘉德麗,如果唔中又要再諗!
N1 讀嘉德麗,打算繼續讀埋k1-3 MA ?

禁止訪問

大宅

回覆:virgokaren 的帖子

其實反正N1無學卷,所以都揾間私校!而且嘉德麗課程深d, 如果讀完N1係好,都會繼續讀K1,2,3,因為轉校仔仔又要重新適應都唔太好

大宅

回覆:clumsy 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

牛年勳章

引用:其實反正N1無學卷,所以都揾間私校!而且嘉

原帖由 sakaiyui 於 11-10-25 發表
其實反正N1無學卷,所以都揾間私校!而且嘉德麗課程深d, 如果讀完N1係好,都會繼續讀K1,2,3,因為轉校仔仔又 ...
讀左 N1 考 k1 有優勢!

禁止訪問

男爵府

回覆:clumsy 的帖子

你可否不再發表你個人言論?這個主題是"鳯溪面試",跟大陸人香港人分化有何關係。我只想大家討論一下幼稚園問題,我對你所提及的言論毫無興趣,請你不要再長篇大論,令人不安及討厭!

LUCUSMaMa  唉, MANI FAI, 你聽唔到見唔到好D既, 咁佢就會消失架啦.  發表於 11-10-26 15:59

別墅

回覆 Mani_Fai 的帖子

1.只要係會員都有權發表個人意見

2.樓主第一個帖,已經有講大陸人,clumsy所講的,未至於離題萬仗

我唔識任何人,不是想撐人或踏人,自己亦沒有小朋友,只係想講大家岩傾,
就講多兩句,唔岩既,咪當佢透明,記著一隻手係拍唔響既

複式洋房

回覆 回覆:唔眼瞓的帖子

香港呢十大陸人太多了,儍人又太多了,因果。

複式洋房

回覆 回覆:唔眼瞓的帖子

香港呢十大陸人太多了,儍人又太多了,因果。

大宅

回覆:Mani_Fai 的帖子

我們其實在不用理她,由她繼續寫!她有權寫,我們都有權唔睇!

如果係街見到有個人不停對住幅牆自言自語,你會走埋去應她咩?唔會law!

子爵府

回覆:sakaiyui 的帖子

Agree. 唔好理佢就得喇

男爵府

引用:回覆+sakaiyui+的帖子 ++++++尊重?香港人

原帖由 clumsy 於 11-10-26 發表
回覆 sakaiyui 的帖子

尊重?香港人歧視大陸人?口語叫拋書包?哎-----知者知之也,幫唔到啦.
真係好煩!

禁止訪問

男爵府

回覆:今日鳳溪面試

收到鳯溪取錄信了

禁止訪問

王國長老

王國長老

clumsy, 樓主已表明不歡迎你在他的主題內回應, 請自重.

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至