懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

請問瑪麗d服務好嗎??產房(生B o個度) 係獨立嗎??d 姑娘同助產仕好唔好ga?? 生完B 之後呀B會放係邊?? 如果有醫學生實習, 生前會唔會通知ga?? 可以reject 嗎?? 忡有老公什麼時候可以入產房陪產?? Thanks ~~~

複式洋房

引用:請問瑪麗d服務好嗎??產房(生B+o個度)+係獨

原帖由 hellomamama 於 11-10-16 發表
請問瑪麗d服務好嗎??產房(生B o個度) 係獨立嗎??d 姑娘同助產仕好唔好ga?? 生完B 之後呀B會放係邊?? 如果有 ...
我下年三月都響QM生,我都想知!

viko_kit  我都係三月呀~  發表於 11-10-19 16:00

大宅

回覆:有無媽媽係瑪麗生過B 呀??

我12月都系瑪麗生*我都想知。

大宅

我12月生,我都想知!

大宅

我估瑪麗唔差, 我去過探朋友, 佢comment都好好, 而且咁遠, 大6人好難去衝急症室

大宅

1babyyoga 發表於 11-10-16 19:04
我下年三月都響QM生,我都想知!
我都係下年三月生

珍珠宮

2024年龍年勳章

我上個月尾生完呀!

請問瑪麗d服務好嗎??good

產房(生B o個度) 係獨立嗎??yes

d 姑娘同助產仕好唔好ga?? 好, 但都幾惡架.

生完B 之後呀B會放係邊?? bb無特別事放在mama身邊

如果有醫學生實習, 生前會唔會通知ga?? 唔清楚但如果有醫學生睇, 就會問你.

可以reject 嗎?? 你唔想比佢睇可以reject的

忡有老公什麼時候可以入產房陪產?? 入左產房set好晒d儀器就可以陪產, 不過一般要開到3度先入產房. 未開到3度在產前房無得陪.
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

我大女係瑪麗出世, 之前都BOOK咗私家, 但因為中途二次入院, 所以最後未都撿瑪麗生.

我覺得瑪麗好好架, 一來人唔算太多, 雖然床位都緊張, 但唔洗訓走廊, 大6人都少, 好似只係見到一個。

有9間獨立產房, 一破水已經可以入產房, 同埋即刻CALL老公入來陪產, 產房景觀都唔錯, 海景來架, 不過陣痛好辛苦, 冇咩心情欣賞.

瑪麗係鼓勵母乳, 生完B 之後阿B會同媽媽一起, 可以隨時喂奶.

lovebb^^    發表於 11-11-12 20:28

禁止訪問

畀面勳章

大宅

有無媽媽係瑪麗生過B 呀??

我6月係瑪麗生左,好好呀啲姑娘。助產仕又係超好又細心,c6未黎前入左產房仲幫我按摩,c6黎到就教佢幫我按。。。而且唔係好爆

大宅

畀面勳章

請問瑪麗d服務好嗎?我覺得都幾好08年生過
產房(生B o個度) 係獨立嗎?係d 獨立
姑娘同助產仕好唔好ga?好唔好因為佢地好忙一個助產仕睇幾個孕婦走來走去,有少少惡
生完B 之後呀B會放係邊? 放在你床邊一定要自己睇返,晚上超嘈訓唔到因為個個bb喊(聯合)可以推去俾專人睇自己休息,例如去廁所,沖涼,訓覺
如果有醫學生實習, 生前會唔會通知ga?? 可以reject 嗎??有醫學生實習佢地唔會同講是實習,但你自己睇得出一個正式醫生一個跟後面,我當時開刀都是實習醫生開隔離正式睇佢0岩0岩,不過我覺得冇問題
忡有老公什麼時候可以入產房陪產?如果你快生的時候,佢會叫你打電話俾你老公入產房,放心啦!順產一定會俾你老公入去陪你架!(因為助產仕真的好忙,唔會坐響度等你生)

複式洋房

回覆:Jessy 的帖子

咁陪產係咪要申請呢

大宅

wyeth冷知識勳章

我剛剛9月係QM 生左~

請問瑪麗d服務好嗎?? 好,不過我果時有大陸人&外國人,產後房好FULL,成日+床。。。
產房(生B o個度) 係獨立嗎?? YES
d 姑娘同助產仕好唔好ga?? 大多數好,有1-2個幾惡GA
生完B 之後呀B會放係邊?? 1ST 晚係BB房,食奶姑娘抱俾我,天光之後就24HR跟我了。。
如果有醫學生實習, 生前會唔會通知ga?? 好似無,我果時係助產仕同幾個人一齊入黎。。 不過果時痛到咩唔理。。。
可以reject 嗎?? 我諗得
忡有老公什麼時候可以入產房陪產?? 我推入產房果陣佢就換衫了(要開3度先入產房)

大宅

wyeth冷知識勳章

補充: QM真係好好, 我出左院之後仲有姑娘打黎跟進我同BB 既情況~~

複式洋房

回覆:袁碌碌 的帖子

唔使申請!

複式洋房

多謝咁多位有經驗的媽媽分享!令我對瑪麗更有信心!!

大宅

請問瑪麗d服務好嗎?? 產前唔好, 產後好好. 我9月生, 痛到死都無人理. 我係產前房痛咗3日都未開到3度. 想要催生但佢地要你自然開到3度, 結果我要痛3日3夜先入到產房. 仲有QM都係好多大6人, 6人房有5個大6.
產房(生B o個度) 係獨立嗎?? 係, 到時你都只會想幾時生完, 唔會理啦.
d 姑娘同助產仕好唔好ga?? 好好, 非常好, 但有個好惡.
生完B 之後呀B會放係邊?? 自己床邊, 但夜晚D BB哭, 唔駛訓.
如果有醫學生實習, 生前會唔會通知ga?? 我咁多日都唔見.
可以reject 嗎??
忡有老公什麼時候可以入產房陪產?? 你開到3度時入得去, 老公可以一齊入.

男爵府

上次係瑪麗生,護士同d姐姐都好好人!!你去可以放心!!不過我今胎搬左,要去東區生!!反而我鍾意瑪麗多d !!!!

大宅

回覆:SiuDingDong 的帖子

請問住銅鑼灣可否在QM生?thanks!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

QMH既姑娘同助產仕係好好呀...佢地有時話我地都係想我地好家....

首頁

尾頁

跳至