時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

雖然我唔系好中意陳日君,我覺得作為神職人員,佢太過於政治化。
但我又唔覺得捐贈d錢比佢有咩問題,好多有錢人都會捐錢比咩咩大法師,咩白龍王之類。
神父又無老婆仔女,又唔需要買樓,又唔賭唔嫖,要錢都無咩可以享受姐。

alicemic  但白龍王同大法師無群埋班泛民聯手講政治同遊行呢!  發表於 11-10-20 13:21
newbiee  我今日同亞囡一齊睇新聞個時, 大家都係咁諗. 分明係對人唔係對事.  發表於 11-10-19 20:32

大宅

親子王國15週年勳章

oooasis 發表於 11-10-19 19:53
雖然我唔系好中意陳日君,我覺得作為神職人員,佢太過於政治化。
但我又唔覺得捐贈d錢比佢有咩問題,好多有 ...

有無諗過根本唔係捐贈? 肥佬黎從來都唔捐錢比教會, 何來會支持教會呢?

陳 日 君 表 示 , 款 項 是 用 於 適 合 主 教 身 份 , 但 不 宜 動 用 教 區 金 錢 的 事 情 , 包 括 轉 捐 本 港 慈 善 團 體 、 支 援 內 地 神 職 人 員 留 學 , 捐 助 外 地 天 災 及 支 付 自 己 到 海 外 開 會 的 費 用 。 他 相 信 黎 智 英 對 自 己 有 信 心 , 不 會 用 這 筆 款 項 作 個 人 享 受 。

我睇唔到轉 捐 本 港 慈 善 團 體 、 支 援 內 地 神 職 人 員 留 學 , 捐 助 外 地 天 災
有乜野唔見得光? 教會唔係有做開這種事嗎? 至少以我所知一同三有

支 付 自 己 到 海 外 開 會仲離奇, 你除非個人享樂, 如果係去梵蒂岡處理公職, 係可以開公數

大宅

^新人王^ 發表於 11-10-19 17:45
到依家所見的好事....是否真的 ...大家會覺得泛民恐佈定亞爺恐佈d呢

暫時係泛民, 他們是披著羊皮的狼, 現在才露出尾巴! 亞爺想攪好民生, 奈何下面的貪官太多!! 我們係黑頭髮黃皮膚的, 點解要比藍眼珠金髮的人擺佈?????

大宅

引用:有人入錯錢+2000+萬+入我户口,+我可不可洗+

原帖由 純恩 於 11-10-19 發表
有人入錯錢 2000 萬 入我户口, 我可不可洗 ??

响街有條友無端端 比 2000 萬 比我, 我可不可洗 ??
問得好

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

侯爵府

開心吸收勳章

捐款教會歸教會, 個人還是個人的.

我老公話比喻有個黑社會大老, 比2000萬你, 唔駛你做野又唔問你點用, 但直到有一日個大佬有野叫你幫手.... 你會點?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

做商家分散投資, 第時會開邊瓣到時咪佢都可講係自己人囉. 無咩咁特別.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Cutemom0808 發表於 11-10-19 19:20
肥佬資金來源更應查

首頁

尾頁

跳至