使用意見

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

一個topic咁長, 我冇可能全部截圖去貼出黎, 只有將佢地過火既言論貼出, 刻意去自由講場開主題去挑起iphone用家的情緒, 當有iphone用家撐iphone時就反駁, 最後甚至嘲笑及侮辱, 已是鐵一般的事實.

如果要重看兩位過去的回應, bk app 及 手機版都可以看到, 會員並非沒有渠道去重溫內容.

幫助人是好事, 願意無私地幫助人是很值得讚揚的, 但是如果只偏幫自己人, 刻意對異見者不禮貌及挑釁, 版主是否應該因為他們幫助了自己人就對他們其他不當行為視而不見? 會員們會問: 為什麼版主偏場anroid用家, 因為他們幫到很多android用家就縱容及包庇?

版主只可以在站在中間, 不可以偏坦某一方, 每一位會員都應該受到保障, 受到尊重. 不理他是用什麼手機, 這個不是版主的concern, 每位會員都應該被尊重, 不應受到侮辱. 那日的言論, 版主收到很多舉報, 而版主亦認為投訴成立, cthui888態度已經明顯不尊重人, 口口聲聲港媽, 令到很多會員反感.

婆媳版如果有問題, 會員可以舉報, 收到舉報版主是會處理的, 版主不可能逐個主題審理, 但如有不尊重其他會員的舉報, 版主是會處理的.

A346戶口將於明天重開.

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

marten 發表於 11-11-3 00:33
其實依個POST既總結係,被BAN會員所有既帖會變白,係無必要既,BK應該要改正..
呢個問題曾經在會議上提出, 但暫時未有解決方案.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

標清 發表於 11-11-3 09:11
其實 block 咗被封戶的帖子都有理由喎。BK 既然唔歡迎佢,又何必再借佢過去的"有用"發言去吸客呢?

...

噢!真係不能同意更多!
有無用都好,當然是否100%原創也是存疑....但其實網民在網上的發表是否或多或少有d d 版權要尊重呢?

子爵府

標清 發表於 11-11-3 09:11
其實 block 咗被封戶的帖子都有理由喎。BK 既然唔歡迎佢,又何必再借佢過去的"有用"發言去吸客呢?

...

如果佢係閒聊吹水(例如:我),係咪白帖,都無所謂,d會員都唔會care,就算即時消失都無人知,
但依家佢地係幫人,d帖係有存在價值,可以俾人重溫,變晒白帖,係好可惜

子爵府

現實生活中,都有依d類似事發生,一間賣bb衫既鋪頭,賣既野,又平又靚,但係老闆超有性格,塊面黑過墨斗,又無禮貌,咁你會唔會幫襯呢?有人覺得件衫平靚正就得,其他野無所謂,有d人講原則,認為服務都好重要,入到去黑起塊面,點平都唔想買佢d野,你係前者定後者?

王國長老

王國長老

引用:+本帖最後由+marten+於+11-11-3+10:54+編輯

原帖由 marten 於 11-11-03 發表

現實生活中,都有依d類似事發生,一間賣bb衫既鋪頭,賣既野,又平 ...
你想暗示咩呢?版主黑面?

如果有去開自由講場認識我既人都知我冇架子。只係執行版務時,我會有底線,尊重二字,無論bk還是ek ,我都會認真,要求會員要尊重對方。成年人應該會自律。

子爵府

edea 發表於 11-11-3 11:02
你想暗示咩呢?版主黑面?

如果有去開自由講場認識我既人都知我冇架子。只係執行版務時,我會有底線,尊重 ...
你誤會左,唔係講版主

子爵府

係手機版行一轉,見到有2個topic講依件事,原來唔少人係前者,總之"平靚正"就得,其他野可以忍或當睇唔到

今次版主真係捉虫,下次要卜人,要查清楚當事人係咪"有勢力人士",唔好亂卜

王國長老

王國長老

marten 發表於 11-11-3 11:05
你誤會左,唔係講版主
I see

琥珀宮

少入嚟手機樂園,見2個AC封咗,有點愕然,亦有點可惜。

成件事係點我唔清楚,不作評論,但希望C不要被叛終生流放,
始終佢嘅言論唔算係BK最激最激果個,受到此對待有點於心
不忍。

經過今次事件,我諗佢地都會學懂一點道理我期望見
番正面又善於幫忙果位C呀!

首頁

尾頁

跳至