自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咩方法穿新平底鞋無咁"畫"腳同免起水泡??同有咩牌子平底鞋好着??

伯爵府

用刀仔畫下隻鞋個腳踭位!

apple_lee  我就係着親新鞋"腳踭位"就磨到起水泡~~勁痛, 等我都試吓你個方法先! 謝謝!  發表於 11-10-25 18:19

男爵府

回覆:有咩方法穿新平底鞋無咁"畫"腳同免起水泡??

用3M既 "Nexcare 抗水透明醫生膠布"貼在易損/起水泡既地方!好好用!在屈人寺有得賣

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:用3M既+"Nexcare+抗水透明醫生膠布"貼在

原帖由 jitjitma 於 11-10-25 發表
用3M既 "Nexcare 抗水透明醫生膠布"貼在易損/起水泡既地方!好好用!在屈人寺有得賣

...
我都係用呢隻,真係好好用~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

有咩方法穿新平底鞋無咁"畫"腳同免起水泡??

買貴野

apple_lee  我試過買折咗三佰蚊果D, 都係好"畫腳"  發表於 11-10-26 11:06
ellislui  貴嘢都唔一定舒服KA  發表於 11-10-25 18:40

大宅

回覆 回覆:jitjitma的帖子

謝謝幫忙,等我買嚟試吓先!

伯爵府

我99教我, 著之前用條毛巾放喺鞋踭位度, 用"除"仔細細力咁dum下佢, dum軟左先著, 又真係舒服好多喎, 記住要細細力呀, 唔係反而會dum實左, 而且怕個型唔靚呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

1. 用鎚仔dup鬆個位先著呢個方法係得, 不過你要小心d唔好dup到佢變型
2. 而家有d貼貼係貼係個刮腳位置, 貼左好好多
3. 貴野會好少少, 但又唔一定係好喎, 要買啱自己個腳型係好難

侯爵府

有咩方法穿新平底鞋無咁"畫"腳同免起水泡??

我會買大半個碼。。。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

用爽健鞋踭貼, 一貼即掂, 我上個月買在2對新鞋, 第一日着完痛到死, 貼在無問題, $32一對。

apple_lee  咁, 我都要買對看門口啦! 依家搞同成腳水泡同有流血TIM, 勁痛!  發表於 11-10-26 11:09
amysiu328  where can we buy?  發表於 11-10-26 10:54

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:有咩方法穿新平底鞋無咁"畫"腳同免起水泡??

我會用鞋根墊墊高少少個鞋踭位,著果陣就唔會刮正最易損個位

伯爵府

rilley 發表於 11-10-26 08:43
我會買大半個碼。。。

我都會買大半個碼
不過我發覺對腳愈來愈大
買鞋愈買愈大

apple_lee  但好似好小有鞋"大半碼"  發表於 11-10-26 11:12

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

amysiu328 where can we buy? 發表於 10 分鐘前

Watsons, Manning or super markets

apple_lee  thx! 等我LUNCH都去睇吓!  發表於 11-10-26 11:16

首頁

尾頁

跳至