跳至

首頁

尾頁

伯爵府

今日唔小心夾到阿囝兩隻手指,而家腫左,同佢睇左一個骨科既醫生朋友,佢話可以觀察多2、3日睇下消唔消腫,如果唔消,就要照x光,因為可能整到條筋 (佢檢查左話應該冇整到骨)。

返到屋企我問阿囝邊個整到佢隻手,佢指住我,我問佢嬲唔嬲媽媽,佢擰頭,我同佢道歉,跟住佢走埋黎鍚番我!

夜晚臨訓我再同佢道歉(因為我真係好內疚),佢又伸個頭過黎錫我,然後對住我笑!

我見到佢咁我仲心疼…

複式洋房

回覆 回覆:irene_the_pooh的帖子

囝囝扺鍚 幾多個月丫 咁乖既

男爵府

好媽媽勳章

你無買風琴防夾手既膠條嗎???
日本果d b & m 無 返.
香港既都要成百幾.
我都係係淘bo買強國出品咋!
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1140.snc4/148200_10150131167720097_628700096_8080620_3354178_n.jpg[img]

複式洋房

回覆 irene_the_pooh 的帖子

無事既,唔洗擔心...
好快好番啦...

伯爵府

lancrystal 發表於 11-10-26 01:51
囝囝扺鍚 幾多個月丫 咁乖既
就黎17個月!

伯爵府

小兔咕 發表於 11-10-26 10:18
你無買風琴防夾手既膠條嗎???
日本果d b & m 無 返.
香港既都要成百幾.

咩樣架?
我剩係知U-型o個D咋!阿囝係o係門「教」o個邊夾到,我以為只係得開門o個門o個D墊,咩門「教」o個邊都有既咩?

可唔可以post張相上黎睇下呀?

男爵府

好媽媽勳章

我買透明,
如果你覺得OK 我SEND E MAIL 比條LINK 你啦!
1條人仔38

FilaLi  可以SEND個網址給我嗎? THANKS  發表於 11-11-5 10:46
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1140.snc4/148200_10150131167720097_628700096_8080620_3354178_n.jpg[img]

禁止訪問

複式洋房

引用: 我買透明, 如果你覺得OK 我SEND E MAIL

原帖由 小兔咕 於 11-10-26 發表
Can u send the link to me. Thx

大宅

回覆:好心疼…

我之前都試過夾到bb 手仔。仲要夾得好應,差不多成道門閂晒!BB 喊得好慘,啲手指扁晒,我當時以為斷骨,嚇死我!好彩bb 好快收聲,之後手指又活動自如,連地下一根頭髮都可以拾起,咁我就當佢冇事,連醫生都冇睇。

別墅

我之前都有試過夾親亞囡隻手指, 又係腫晒, 仲喊到收唔到聲, 我當時又驚又內疚, 不停咁同亞囡say sorry, 但我同老公都驚會有骨折, 所以都有帶到亞囡睇醫生, 最終都有照到x-ray. ..唉....咁細個就要照X-ray, 我內疚到依家...希望亞囡個次x-ray對佢唔大影響啦 !!!

伯爵府

peggie718 發表於 11-10-27 09:45
我之前都有試過夾親亞囡隻手指, 又係腫晒, 仲喊到收唔到聲, 我當時又驚又內疚, 不停咁同亞囡say sorry, 但 ...

我終於都同阿囝去左照x-光,好彩冇事!

其實x-光既幅射唔係太大既,D數據我就唔記得喇!
不過如果因為驚幅射而唔照,而咁唔好彩佢真係骨折而遲左醫既話,就仲大件事過o個D幅射呀!

大宅

引用:+本帖最後由+小兔咕+於+11-10-26+13:40+編

原帖由 小兔咕 於 11-10-26 發表
can u send the link to me? i m interested to buy.

[link=http://www.baby-gaga.com/][image noborder]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamtrd20100615_-8_My+child+is.png[/image][/link]

大宅

開心吸收勳章

回覆 irene_the_pooh 的帖子

哎呀, 陰公豬... 不過佢地好堅強, 喊一陣就會收聲...你囝好乖...甘勇敢鍚番媽媽~

我都試過夾到佢, 感覺係佢流一滴血=自己流三滴, 心痛c~

好在無傷到骨, 下次要小心~~

別墅

爸爸今日都系夹亲女女手指公,喊一陣就收聲,好心疼

別墅

irene_the_pooh 發表於 11-10-27 20:55
我終於都同阿囝去左照x-光,好彩冇事!

其實x-光既幅射唔係太大既,D數據我就唔記得喇!

明白. 好好彩佢地都無事. 我地大人就要日日都打醒十二分精神先得喇 ! ^_^
加油呀 ! 媽媽~~

大宅

回覆:小兔咕 的帖子

Can u pm the link to me?

複式洋房

回覆 小兔咕 的帖子

Can u send me the link too. Thx!

複式洋房

睛靈勳章

CAN YOU PLEASE SEND THE LINK TO ME, PLEASE.

I ALSO BOUGHT THE SIMILAR TYPE , BUT LIKE A BALL. MY LITTLE BOY USUALLY NOT TOUCH THIS FRONT SIDE OF DOOR, BUT HE LIKES TO TOUCH THE BACK OF DOOR

男爵府

回覆:好心疼…

各位媽媽,你地可以上網搵"門盾",我有用過風琴隻款,但用耐左關門有d麻煩。依家全部門裝晒門盾+"看門狗",好好用!

首頁

尾頁

跳至