在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我做緊份工,放工好定時,但假期要公司安排,想放晒紅色就要靠人仕都好多說話聽,但三個寶貝又細,工人始終都要放一兩日紅色架!定係搵社區褓母好啲而唔好轉呢?

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

咩文職工無得放紅日????

我做緊文職, 但唔使ot
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

唔使ot ar

大宅

畀面勳章

我都做緊文職... 人工雖然唔高,但... 唔需要 OT,又 hea...

hehe... 不過我做到11月中就唔做喇~~~

你可以試吓搵啲公營機構嘅文職丫... 好多 post 都好定時架~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

文職都分好多種, 唔同行業就有唔同的收工時間, 好難一概而論

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我原則上唔洗ot
但1個月有日要留多半個鐘左右等人黎cleaning

水晶宮

都係文職..吾駛ot

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係文職, 唔洗ot, 夠鐘即閃

子爵府

畀面勳章

真羨慕唔使 OT 既文職
我公司都唔使
但會比人覺得你咁早收到無野做
佢地D人跟本就無野做
但日日都好夜走
佢地認為夜走先係勤力, 多野做....
這是全公司的文化

SHARONJULIO215  我公司D人都係咁.但我多數夠鐘即閃....見囝大個天!  發表於 11-11-4 12:36
童の部屋  我記得上一份工,曾經聽過個男BOSS串個RECEPTION姐姐,E+邊有工日日準時放工GA~  發表於 11-10-28 00:35
tszyau2000  oh..so poor...無計  發表於 11-10-27 15:17

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

依家可以答你問題果d, 通常都係唔使ot果隻, 如果要ot, 都唔會得閒上bk啦

gk678    發表於 11-10-27 13:19

男爵府

畀面勳章

吾需要 ot , 超準時收工 , 月頭月尾比較忙, 平時好 hea

複式洋房

夠鐘即閃

男爵府

唔駛ot

子爵府

而家呢份唔使點ot(平均ot 30mins), 係有時有d urgent嘢先要ot 1個鐘左右, 我以前嗰d一係就真係忙到死, 一係就d文化好多人扮ot, 迫我都要ot

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

別墅

都唔洗ot

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

準時走
開開心心又一天

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔使ot
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

複式洋房

以家日日都OT, 每日大概兩粒鐘, 不過好彩OT都有$$收...平衡下心理...

伯爵府

我做咗十一年文職, OT 的日子加埋都唔夠二十日.

首頁

尾頁

跳至