跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

Renee,

你在廣州的生活如何?

我明年初會移居廣州, 打算住喺天河, 你有沒有好樓盤介紹?

http://hk.myblog.yahoo.com/laumuelmuel

大宅

HI,我住番禺,都屬於廣州呀....
我嚟咗呢度都有7年,D小朋友全部都係呢邊讀書,我D FD成日都話我而家變咗大陸人,我都係一個月先返HK一至兩次.....
RENEE,你住邊區呀,廣州我唔係好熟路,不過我有時都會同埋老公仔女出去行下街.....最多去下天河JUSCO....
大家交流下呀....
HK人在廣州,好難搵到啱傾朋友......
BTW....BK都係近期先通返,之前都BLOCK咗好耐下.....我諗都有兩年上唔到

大宅

...
我HI,我住番禺,都屬於廣州呀....
我嚟咗呢度都有7年,D小朋友全部都係呢邊讀書,我D FD成日都話我而家變咗大陸人,我都係一個月先返HK一至兩次.....
RENEE,你住邊區呀,廣州我唔係好熟路,不過我有時都會同埋老公仔女出去行下街.....最多去下天河JUSCO....
大家交流下呀....
HK人在廣州,好難搵到啱傾朋友...
BTW....BK都係近期先通返,之前都BLOCK咗好耐下.....諗都有兩年上唔到

大宅

...
我HI,我住番禺,都屬於廣州呀....
大家交流下呀....
HK人在廣州,好難搵到啱傾朋友...
BTW....BK都係近期先通返,之前都BLOCK咗好耐下.....諗都有兩年上唔到

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Hi All~
我黎左GZ做野4年了, 由港女变左做港妈
GZ比我的感觉系休闲(对比HK), 但危险的地方(食物吾安全)..
Anyway, 由于工作的关系, 我都会同BB stay响度.
希望响度识多D朋友仔as u all lar

複式洋房

哈佬.我都係係香港搬左上廣州呀,搬左1年了,因為老公係度做野,我住珠江新城果邊呀,我都有一個小朋友,15個月了,黎左呢度好悶,呢度好難搵到岩傾既朋友,始終我仲未算習慣係內地生活,你地幾多歲呀?想識多D朋友呀,而家成日比較擔心第時仔仔幼兒園問題,唔知邊間好,有冇好介紹呀?
同埋係內地真係比較擔心治安問題,同仔仔出街唔敢去D太雜既地方

複式洋房

babe_kiki 發表於 11-12-22 02:09
哈佬.我都係係香港搬左上廣州呀,搬左1年了,因為老公係度做野,我住珠江新城果邊呀,我都有一個小朋友,15個月 ...

系呀! 听讲有对夫妇同BB行超市, 一个吾留神差D比人抱走左个BB呀.... 大家同BB出得真系要小心D!!!
我B囡3个月大, 不过都要开始谂下第时BB响边度读幼稚园. 听人讲东山区的学校(包括幼稚园)系最好的, 不过就吾知我地D港B读吾读得(or要比好劲的赞助费)...了解到再update大家啦

複式洋房

回覆 Vianc 的帖子

你係住廣州邊度呀?廣州太多地方都未去過,
1個人周圍行我就唔怕,但要帶埋囝囝,我唔係太敢周街行,
由其係D舊區,我老公唔比我去

複式洋房

响东山个边呀.
同BB出街一定去大商场稳阵D, 吾好去太多人的地方.
如果我自已一个人呢, 就会间吾中行下一德路睇下有无D得意野

伯爵府

我之前都係廣州住左兩年幾。。11年1月先搬咋。。果兩年幾真係幾難捱, 又無朋友, 買野又唔方便。 成日都困係屋企咋。要到阿囡兩歲返學, 識到一, 兩個香港媽咪先好D。。

我果陣住天河區架。。同埋, 遲一, 兩年都有可能又要再搬番去。

男爵府

我記得你以前住天后

禁止訪問

引用:我記得你以前住天后

男爵府

reneeleung 發表於 12-4-17 13:16
我在香港一直都住天后。現在平日在廣州。星期六日在香港。其實我覺得廣州比小朋友仲多野玩過香港。因為有動 ...

天后望海單位不嬲係dream house !!! 仲要永久海景

禁止訪問

男爵府

reneeleung 發表於 12-4-19 10:28
港島區大部份都是永久海景 我覺得最靚你海景是天后柏景台, 一屋三景. 所以不知道點解咁多人鍾意 ...

天后柏景台好好好貴, 不過質素一流

我住MA ON SHAN ,唔係住廣州

複式洋房

回覆:有無住廣州的媽媽?一齊分享下在廣州生活

哈哈哈 妳們是香港媽咪來到廣州,而我是廣州媽咪即將過去香港。互相幫忙吧。msn id:[email protected]

別墅

回覆:reneeleung 的帖子

你係廣州工作?小朋友跟你移居廣州?我係香港媽媽,不過好多時星期五六會去廣州,有機會可以出黎傾下計!

首頁

尾頁

跳至