跳至

首頁

尾頁

民房

回覆:有無住廣州的媽媽?一齊分享下在廣州生活

hi 我本身係廣州人 不過宜家住香港 周唔周都會翻廣州 我地住天河 有咩問題的話可以隨時問我 我都應該算熟

別墅

回覆:reneeleung 的帖子

媽媽,用緊什麼手機系統?我係香港媽媽,住在深圳,有軟件可以分享,上fb及香港網站!

大宅

引用:Quote:richardlam 發表於 14-3-6 20:37 哈

原帖由 buzzvan 於 15-02-16 發表
Hello, 你小朋友幾大呀?想請教下香港小朋友喺廣州係咪只可以讀國際學校呢?我見一般讀小學嗰d要有戶籍 ...
我都想知!我嫁左黎廣州3年今年開始留意緊啲幼稚園

男爵府

回覆:有無住廣州的媽媽

我就做媽媽,4月生完翻廣州。我住越秀區,想識多啲媽媽fd,有無wtsapp/wechat gp 可以加?

洋房

我岩岩係香港生完,搬返廣州都個幾月,bb就快3個月大了,仲有冇whatapps group呀?我住番禺架

大宅

育兒性格勳章

buzzvan 發表於 15-2-16 12:40
Hello, 你小朋友幾大呀?想請教下香港小朋友喺廣州係咪只可以讀國際學校呢?我見一般讀小學嗰d要有戶籍 ...

係,贊助費好貴

複式洋房

回覆:karma120 的帖子

我係廣州人,老公係香港人,但而家老公係大陸做野,不過仔仔遲d要返香港讀書,想問下你地點解會考慮小朋友係廣州讀書既?我老公點都要翻香港讀,到時老公繼續係廣州做野,我同仔仔翻香港

伯爵府

--
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

提示:版規全面禁止開立/邀請/徵求加入任何通訊群組,禁止透過任何站內聯繫方式,大量收集其他用戶個人及通訊資料,包括但不限於電郵地址、電話、面書/Line/Wechat帳戶。請參閱媽媽會置頂通告: http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1
P.S. 親子王國都有一個群組功能,只有在群組中的成員可以讀寫內容,大家不妨考慮使用,按置頂分類「群組」開設並邀請會員加入討論。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

回覆:有無住廣州的媽媽?一齊分享下在廣州生活

我都系广州番禹的,得闲出来交流一下了

男爵府

嫁廣州,第時BB會返香港讀書

民房

以前我住天河区的,其实你只要不去那些城中村或者太偏僻的地方,广州还是很安全的.

洋房

回覆樓主:

我鄉下福建 移居香港 平均一個月都會返廣州一次 每次會留一星期 住朋友屋企 有機會一齊玩下可以嗎?
仔仔2歲9個月

首頁

尾頁

跳至