想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

SMALLMING 發表於 11-11-4 00:02
回覆 nataliewwf 的帖子

我有睇過, 可能 我case有點煩, 她態度有問題到極囉.
其實我都明白佢D態度有時會令人好難受, 正如果陣時我初初照到BB, 我好緊張甘問心跳呀, 身長呀正唔正常之類, 佢都一句得埋黎話 "如果有問題我會話你聽架喇, 你唔駛成日問", 果下都有D唔開心架, 不過睇開費事轉, 後來睇到廿幾週就開始同佢熟, 佢同我老公都好熟, 有講有笑, 仲同佢D護士講嫁老公要搵我呢D, 好開心架~

別墅

回覆 yubiwa310 的帖子

hello yubiwa310,

咦, 我都係睇過陳e生 & dr. tay 喎.
回想起之前點解會睇周x仙, 係因為"神推鬼擁"咁.

因為當時我發現自己有問題, 我即刻同時 book 周x仙, dr chan & dr tay.
當時 dr tay 要等一年, dr chan 要等半年,
而周x仙只需要等2個月.
當時我好心急, 好想快啲e好個病同生bb.
所以我好開心,諗住2個月咁快有得睇, 點知就比我見識到一個咁差0既人.
簡直係枉為人e....
見完佢之後令到覺得無得救, 當時真係好想自殺,
感覺像跌咗落地獄, 永不翻生

之後見埋dr chan & dr tay, 佢地真係好好人, 佢地張我由地獄救翻上來人間.

其實我唔知周x仙有無斷錯証, 佢話我有水long, 唔可以ivf & iui. 無得救.
佢當時都要我"咁唔生咪得囉", 激死我 !!!
但係dr chan & dr tay 都話我嗰個係朱古力瘤, 唔係水long 喎. 要快啲做ivf
之後我就跟咗dr chan 做ivf, 雖然未成功, 但係起碼唔駛"貼錢買難受"

不過事情已經過咗去. 當見識吓囉, 但唔直得因為呢個咁0既人而唔開心咖.
我地一齊加油呀 !!

珍珠宮

環保接龍勳章

冇錯 !! nateliewwf 你講得好0岩 ! 睇佢簡直係"惡夢" 黎架 !!

我都係原本 book Dr Chan 的 , 但因為Dr Chan 0個度臨時有事話要延遲我個約期 , 咁就睇佐呢個周醫生 !!

可能佢係睇人既 ,合眼緣先識笑掛 !! 對我就真係冷血至極 !!

我自己身體有問題先去睇醫生架咋 ! 我睇佢都要比錢 ,唔係免費 ,唔係乞討 , 點解佢唔可以友善d ,安慰下d病人, 反而係要打沉人地先安落 !!

我2-3年前睇佢 , 過佐咁耐, 而家佢既"冷面孔" 仲hurt 緊 我 ! (所以一提起佢就好激氣 )

之後睇過 dr tay, 都ok ! 最好既係Dr Chan 。 呢度好多jm 讚 Dr Chan ,我估係因為佢真係關心病人感受 。或者我既情況不太樂觀 ,但 Dr Chan 都會盡量講d說話令我對自己有信心 !

雖然而家都未 bingo ,但我同老公已有默契 ,再試多兩次唔ok就諗領養算,我只係覺得小朋友係自己生既就最完美, 到最後如果唔係自己生既都唔太大關係 ,我都會好錫。其實領養都好, 我欠缺了小朋友, 而小朋友也欠缺了父母 ,大家可以互補 )

大家好,我是子悠~~

大宅

.

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆 悠悠110409 的帖子

已 PM 你了 。

悠悠110409  收到了,你寫得很詳盡,唔該晒.  發表於 11-11-4 15:24
大家好,我是子悠~~

男爵府

我睇完各jm講完,都好唔抵得...呢個周醫生真係......
我地已經用好大勇氣去睇不育呢一步....呢個係要好大勇氣去面對,面對自己嘅問題....(仲未計ivf時身體上嘅辛苦同心理壓力)
大佬....我有問題先睇醫生姐....冇問題洗咩睇你喎,我覺得佢咁做,只係想提升返自己個診所嘅成功率....好冇e德囉....
而另外一個問題,就係睇男女醫生嘅問題,我以前,連睇普通病痛都係睇女醫生,係直到老公要我睇不育科(男醫生)果度,又唔係話咁尷尬...醫生都係等姑娘同我ready時先會入房,入到房,都係塞果下會望你,入咗之後都係對住個電視照,我又覺得冇咩野....

別墅

好認同你0既講法.
我係IVF咖, 剩返 8 粒旦, 如果都唔得0既話, 就算數啦.
就算日後6299埋怨我都無辦法, 唔怪得人.
以後有人問我點唔生BB, 我會直接話我"身體唔好" 就算.
可能呢啲係整定..

別墅

回覆 denise333 的帖子

我認同,
要面對"不育" 去求e已經夠慘, 仲要不幸遇到個咁0既e生...
當時真係超唔開心咖. 攪到抑鬱, 成日喊.
不過時間過咗, 已經沖淡咗啦.

我都覺得男E生無咩大不了, 返而佢地會好小心, 驚整痛我tim.
好彩之後見到dr tay & dr chan 咋, 如果唔係我一早就放棄咗.
dr tay 真係好好人 !!
dr chan 更加好人呀 !!

男爵府

搵到好醫生就好喇,你有冇做針灸呀???做下針灸幾好嫁,同埋個人要放鬆呀....

大宅

我今天看完周美仙, 她不是討論區講到禁差, 我帶埋體溫表, 照超聲波D 相啦及子宫抺片佢看, 跟住佢同我陰道超聲波, 我較緊張, 醫生先只講一句, 你做咩呀, 佢有少少COOL 地, 醫生姑娘 不過比我想像中好好多, 不是太差, 我今是巳用了$1100 只是做了陰道超聲波包consultant FEE, 醫生叫我來M第二日再找。佢話體溫表有排卵, 我暫時都放心D, 因我係多囊症

別墅

回覆 denise333 的帖子

而加有睇中醫,無針炙。因醫師話要清走啲瘀血,用三個月調理好先放胎。之前有針灸嚟谷旦。

別墅

回覆 vyvycollection 的帖子

同你打咗底,你有心理準備會好啲嘅!希望佢對你好啲啦!

別墅

你好, 我想問你邊個Dr Chan 可否給我Information !! tks

禁止訪問

回覆:紅D無用, 睇完周美仙bingo

別墅

回覆 回覆:Sincc的帖子

無錯呀!做醫生真係唔可以講d 咁無希望既說話,其實身體差,無人想,難懷孕已經灰灰地,但聽埋醫生講d 咁負面既說話,真係令人好失望咖,我都試過因為去睇中醫,想調理好身體去令自己易d 有bb,但個醫生就話我,"你咁既身體,想生bb,唔駛諗" 果d 衰衰既語氣,真係令人灰哂,之後返屋企仲喊左一輪,灰左幾日…以後無再睇佢,總之「做醫生要有醫德同口德」 任你醫術幾高明,醫到病人個身,醫唔到個心,咪一樣影響病情

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 為食熊 的帖子

請問係咪由D1開始計第14日Dodo呀?係咪見倒淺線就do,唔駛等深粗?咁do一日定連續do呀?謝謝

別墅

陳菲菲 發表於 11-11-17 12:53

你好, 我想問你邊個Dr Chan 可否給我Information !! tks
Pm咗啦

大宅

畀面勳章

回覆 為食熊 的帖子

請問你週期係幾多日?

為食熊  28日  發表於 11-11-19 10:06

大宅

我已經睇左1個月,打排卵針,仲有一星期就知o唔ok!到時話比大家聽,站時有不滿係姑娘極度大意,已經3次出錯maybe生意太好

為食熊  我反而勁like佢D姑娘喎~不過都祝你早日bingo先!  發表於 11-11-19 10:07

大宅

vickyman 發表於 11-11-18 22:35
回覆 為食熊 的帖子

請問係咪由D1開始計第14日Dodo呀?係咪見倒淺線就do,唔駛等深粗?咁do一日定連續do呀?謝 ...
周醫生在果個cycle的第14日同15日連續兩日叫我dodo, 我唔知係咪個個人都要連續dodo呀! 第14日同15日我用紅D時只顯示淺線, 第16日打後我無再dodo喇, 之前試左紅D成年都無bingo, 我多數係第16日至18日先有深粗, 所以我覺得我miss左好多次bingo機會....不過個個人體質唔同, 呢個只係我既經驗!

首頁

尾頁

跳至