美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下各位用家, It's Skin, TonyMoly, Dermal 定Etude 邊隻最好呢, 係唔係一定要上Gmarket訂, 香港有無門市呢?

ula1219  萬0或屈記藥師那跟他買skinoren,好像120,是眞正有效且很怏見效的安全藥膏  發表於 11-10-28 13:32

伯爵府

回覆:Garfield 的帖子

咩印

Garfield  暗瘡印..塊面有2-3個印  發表於 11-10-28 12:35
這世界唯一不變的就是變

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Garfield 發表於 11-10-27 17:24
想問下各位用家, It's Skin, TonyMoly, Dermal 定Etude 邊隻最好呢, 係唔係一定要上Gmarket訂, 香港有無門 ...
香港無門市,但可買水貨,y拍都有

大宅

It 's skin so magic !

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

sandy1425 發表於 11-10-27 19:33
香港無門市,但可買水貨,y拍都有

sandy1425, 你知唔知邊隻最好? 韓國機場有冇得買?

thx~~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

vet 發表於 11-10-28 00:01
sandy1425, 你知唔知邊隻最好? 韓國機場有冇得買?

thx~~

hi vet
我見its skin的評價最好,所以啱啱買左,但未送到,而tonymoly個安瓶精華,含量至高(92%),呢個用左幾日感覺良好,(hkd3xx有8小支精華+mask,)但我吾肯定韓國機場有冇得買我都係响g market買的

男爵府

減齡達人勳章

死火啦!我完全不知道你們說的"蝸牛"cream是什麼?
終於成功驗證及開通咗親子王國會員身份啦! 好開心

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我用過兩隻:

1. It's skin: 唔油, 吸收快. 初用令我爆瘡, 唔理繼續用, 一星期左右粒大瘡就消失咗. 塗完一會, 塊面會"令令"哋. 有香味但可接受. 前後用了約兩個月, 講真, 唔係講得咁amazing, 毛孔+暗瘡印都係仍然差不多. 但質地適合混合性或油性皮膚使. 但保濕力唔夠 (我唔係乾性皮膚). 樓主, 可買啲Sample試吓先.

2. SUNWOO COSME - 90.9+ Escargot ampoule cream, E樽嘢我在香港的韓品美容店買, 係佢剛從KR入貨後, 走水貨來HK. 我當佢係Essence咁用, 質地好似鼻涕咁, 傑撻撻, 無味. 幾保濕. 但唔覺有收復功能.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我8月係明洞買左It's skin用,

可能我皮膚薄易敏感, 出小小暗粒....我停用左

香味對我黍講算濃, 用左係白滑d....but我出粒唔會用

禁止訪問

用戶要求終止服務

我又係用過IT'S SKIN , 太油第二日出粒粒, 唔夠再用..

MISSHA 只鍋牛SLEEPING MASK 又係勁潤, 香港天氣受唔到, 但係韓國用啱啱好...

男爵府

coolboxer 發表於 11-11-1 17:21
SUNWOO COSME - 90.9+ Escargot ampoule cream 你係邊到買架. 幾多錢一支? 同埋佢有沒有面膜一齊賣架?

佢 ...

我見個樽寫住cream, 佢係有枝玻璃泵的, 銀色有兩隻蝸牛公仔, promote價$498, sales姐姐話平過我去KR買喎. 佢好似有啲細細枝ampolue, 平好多. 但sales話佢用過兩隻, 我買果枝好好多.

同系有出面膜, 我買咗Q10 和 美白. 差不多要$20一塊, 但好重手, 好多精華液. 塊面膜棉幾靚幾貼面. 但我覺得美白果隻無料到.

禁止訪問

大宅

AhChuMaMa 發表於 11-11-2 14:01
我見個樽寫住cream, 佢係有枝玻璃泵的, 銀色有兩隻蝸牛公仔, promote價$498, sales姐姐話平過我去KR買喎. ...

我都想知喎...

男爵府

coolboxer 發表於 11-11-2 16:01
你係邊間買架. 可以話比我知嗎? 因為呢個牌子大部份都是SALE 去日本的. 我朋友在日本買的. 我用過.. 好好 ...

唔好意思, 咁遲回覆, 因剛去完首爾旅行, 昨晚才回港.

我在馬鞍山新港城四期2050鋪買, 佢叫"戀肌".

我第一次去佢間鋪時, 無買任何東西, 但拿了一份leaflet參考, 但裡邊全部部係日文, 於是上網搜查, 但又係日文為主, 只係知道佢哋主要市場係日本, 有D好似"女人我最大"之類的節日有推介過. 後來係個sales主動call我話有新貨返來, 叫我去睇吓. 於是我第二次去時, 就放血啦 mouth:! 買了蝸牛精華和essence mask.

今次去首爾旅行, 在明洞見到有得賣, 當地D sales都話主要係日本客買. 那瓶蝸牛精華貴過我在香港買, 貴$30左右啦, 所以我無添貨啊. 反而有買多少少essence mask, 因為平d 囉.

男爵府

Garfield 發表於 11-11-2 16:03
我都想知喎...

請睇樓上, 我已POST出來.

別墅

我覺得it's skin非常好用

珍珠宮

尋日開左it skin, 因睇有網友話出粒粒, 所以我只係for夜晚用, 日頭用返舊果支先, 用多1-2個星期再來報告.

大宅

我用左its skin 2 日都爆瘡,係唔係一定會咁?
之後繼續用係唔係會無事ga la?

侯爵府

皮膚薄和敏感的媽咪最好揾下有冇sample,用過才買貨裝

我搭朋友在gmarket買在its skin蝸牛cream,可能我皮膚太薄敏感又轉天氣,加上佢好香,唔知係咪咁樣撞左,第一晚用完,朝早鼻附近出左幾粒瘡仔,我諗住係推d油出黎,無理到,第二晚再用,朝早起身大半臉起哂一達達紅色,不太痕但腫,去睇醫生用左診所洗面+cream才回復正常 :(

首頁

尾頁

跳至