自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

諗住生完坐月食, 請問有無人知邊度買會平d? thanks!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你去上環海味街睇下啦..
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

禁止訪問

回覆:janicebb123 的帖子

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:Mingfen 的帖子

揀都得?

伯爵府

回覆 janicebb123 的帖子

陀住BB都食得,點解而家唔食?
有人話陀住BB食蔘,BB會高大D.食蟲草,BB會精靈D.(信不信由你)
我坐月時多數燉花膠,鹿茸...
我奶奶係余X生買.

陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

大宅

我都係聽人講陀住BB時, 唔需要補, 生完先補

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:諗住生完坐月食,+請問有無人知邊度買會平d?

原帖由 janicebb123 於 11-10-28 發表
諗住生完坐月食, 請問有無人知邊度買會平d? thanks!
我買熟左位元糖個經理,每當想買就叫他留意下有無碎的蟲草留比我,因我長期打粉飲,抵好多,大細條都有,但價錢平成多些,長食少數怕長計。但買呢類貴東西。一定要去有名的店買,信他商譽

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:揀都得? +

原帖由 tabo119 於 11-10-28 發表
揀都得?
我以前買,在位元堂真是可每支揀,但後來買耐了,他們說打粉其實可買斷支平d,就無揀!

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

環保接龍勳章

我過年時係係x記買咗4兩, 3800-4300/兩.
呢輪整嚟飲,,,跟住食埋...
點知發現入面有竹支. 雖然係好幼既..
有人話係用嚟long支虫草.直身d.
我話...咁係咪=呃稱呢??
都無咩信心啦.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章

回覆:onlam2005 的帖子

我都試過有朋友送一盒蟲草比我,又係有竹係裏面,好common,不過如果係大店舖買,就可以追究!

大宅

回覆 seaheart88 的帖子

請問點樣打粉飲? 每次用幾多? 功效好過煲湯? thanks!

瑪瑙宮

大廚勳章

janicebb123 發表於 11-10-29 11:33
回覆 seaheart88 的帖子

請問點樣打粉飲? 每次用幾多? 功效好過煲湯? thanks!

其實有賣蟲草地方都會有打粉服務 , 我每早空肚係局水飲一杯 .... 我就兮 花期心 , 蟲草 , 石合 , 田七 mix 埋 .... 局到變暖 就加 1匙 honey .... 我感覺我鼻敏感和傷風都少左好多 .... 人既精神狀態都好d (我平時好夜睡) ....... 你上網都可以自己 search 下我呢條方 ..... 幾好架長期保健下囉 , 人開始年紀大了 , 要懂得對自己好一點
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

sindyyip 發表於 11-10-29 07:32
我都係聽人講陀住BB時, 唔需要補, 生完先補

係咩?
我身邊D人話要嘅,所以我陀BB果陣都有食蟲草,花膠呢D野.
我亞媽仲燉在D放左幾廿年的花膠畀我食,話會易D生,冇咁辛苦.
咁我生嘅時候又真係幾怏(第一胎,5hrs),仲有唔係幾痛,可能我忍得痛呱.
而亞囡由出世到而家21個月大,試過兩次感冒,仲要係畀屋企人傳染,應該叫少病.
唔洗講,坐月真係要補.我個朋友可能就係冇補,而家身體差兼周身痛.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我係樓?買 3兩送1兩

為到$6200兩mouth:

大宅

有無人喺華潤堂買過?ok嗎?

首頁

尾頁

跳至