跳至

首頁

尾頁

男爵府

大宅

maggiehing168 發表於 11-11-9 18:58
Hello希望有機會同你地一班啦!你地都係全職媽媽?

NO AR, 我要返工架!

侯爵府

上等人:
咁耐以黎得一個,重要係個小朋友&家長好叻,唔可以將功勞歸學校
唔好點評我

複式洋房

引用:Quote:原帖由 milk201028 於 11-11-02 發表

原帖由 SAMMICHOI1002 於 11-11-02 發表
我今日都交左留位費,有機會做同學仔
good good. 好呀! 大家交流吓

複式洋房

引用:Quote:maggiehing168 發表於 11-11-9 18:58

原帖由 SAMMICHOI1002 於 11-11-10 發表
NO AR, 我要返工架!
me too!!!

大宅

我自己個女讀梗寶兒,公平啲講明雅真係唔知情況如何。不過,寶兒無論校長老師,嬸嬸都好親切,校長更是一位冇架子既人,好歡迎我地同佢交流。當初我女兒N1讀安基司,唔係話佢唔好但可能規矩方面唔係教得太好,女兒好多明好自我中心,做事唔理後果。後來,我選擇左轉去寶兒,真係係一年內守規矩同禮貎好多。雖然,寶兒程度係深啲,但係小朋友係開心地學習,老師亦會不時打電話同我聯絡,講下上課和平時發現既問題。我重冇後悔同佢轉校,重覺得係明智添。

大宅

我想請問有仔女讀緊寶兒既媽媽, 寶兒每日上堂上幾耐eng???係咪外藉老師教??

因為明雅selling point係eng同國語都係外藉老師教, 日日有15mins, 無論半日定全日都係會咁做(主流班), 所以我覺得明雅好似幾好~

可以同我分享多d嘛? 因為我仔仔出年要入n班了~麻煩大家~

大宅

man_0702 發表於 11-11-22 14:17
我想請問有仔女讀緊寶兒既媽媽, 寶兒每日上堂上幾耐eng???係咪外藉老師教??

因為明雅selling point係eng同 ...

以我所知係每日都有英文堂上既,亦有外藉老師教英文,但唔知係咪日日都係外藉老師教喎。至於普通話我就知起碼都有兩日有堂上,因為係我個女講我知既。但係寶兒係k1-k3即係三歲班開始喎,n班可能明雅先有喇。

子爵府

我小朋友話, 每日都有英文堂, 3日係華籍NET教, 另外2日係外籍老師教.

大宅

回覆 泡泡浴 的帖子

你個小朋友係大b定細b? 其實細b好難搵n班

大宅

回覆 GLG 的帖子

請問Net教是指...........?

GLG  係Native English-speaking Teacher呀.  發表於 11-11-22 23:02

大宅

man_0702 發表於 11-11-22 22:21
回覆 泡泡浴 的帖子

你個小朋友係大b定細b? 其實細b好難搵n班

我小朋友係中B,不過SIZE就大B。N班時呀女讀安基司傢,後來,我考慮左好耐K1決定轉讀寶兒。我敢說無悔同佢轉校到寶兒,真係好好(除校舍舊啲之外)。有時連我自己都以為個女未做到OR做唔到既野,突然會係我意料之外表現到我睇。其實,同時間增強左我同個女既自信心,老師真係好愛佢地既學生。點解用愛?我成日見到老師會擁抱自己學生,回家後女兒時常都會講我好鍾意某某老師,佢地好錫我等等.......,小朋友說話坦白思想直接。再者我覺得佢地處理同學之間問題效公平,又會耐心教小朋友品行。唔講太多,費事以為我賣廣告,你想問詳細啲學校情況可以PM我。

大宅

寶兒收咗我個仔, 我都俾咗留位費, 但我有點擔心, 因我知寶兒課程深, 而我個仔係細仔, 我驚佢追唔上, 打擊佢自信.

有冇經驗媽媽可分享 !!!

大宅

寶兒收咗我個仔, 我都俾咗留位費, 但我有點擔心, 因我知寶兒課程深, 而我個仔係細仔, 我驚佢追唔上, 打擊佢自信.

有冇經驗媽媽可分享 !!!

大宅

引用:寶兒收咗我個仔,+我都俾咗留位費,+但我有點

原帖由 bigbear71 於 11-11-23 發表
寶兒收咗我個仔, 我都俾咗留位費, 但我有點擔心, 因我知寶兒課程深, 而我個仔係細仔, 我驚佢追唔上, 打擊佢 ...
我大囡係12月中出世,佢都讀得幾好,唔會追唔上

大宅

回覆 SAMMICHOI1002 的帖子

你女女做插班生嘛?

大宅

man_0702 發表於 11-11-26 02:00
回覆 SAMMICHOI1002 的帖子

你女女做插班生嘛?

no ar, 我囡囡係2歲8個月入讀寶兒k1

首頁

尾頁

跳至