親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

黎緊農曆年想去大阪自由行 (一家三口,小朋友四歲)
但睇過d 遊記同旅遊書,好似都係以shopping 為主
其實shopping 我地都想(其實主係要媽媽我好想XD),但除此以外,我地都想去下outdoor 的地方玩,同埋想浸溫泉 (附近和歌山?)。不過我地對遊樂場和水族館的興趣不太大 (如環球片場),可去可不去。
有無過來人或者同路人可以俾d 意見?thanks~

大宅

回覆 jeanne1120 的帖子

我們都有這打算,但尚未決定
大概行程是大阪2-3天,之後浸温泉+滑雪
你有無打算租車?
我們上年去日本東北是火車+租車
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

子爵府

我地無打算租車呀,因為應該搭火車都OK
打算今次主要係行下食下,睇下景色同埋浸溫泉,唔會滑雪
諗緊都係大阪+奈良+京都+和歌山,八日
宜家要睇下點分配d 時間...

大宅

你買左機票未?
近近地,去神户都吾錯
奈良,京都我都無去過
我怕鹿仔會,同埋吾太喜歡睇廟

但以大阪為基地再架車去玩
我們都曾經去過幾次
試過向南行白濱,和歌山,太地,勝浦
向東行,去過,松板,伊賀,伊摰,三重
近郊,去過神户,有馬

最鍾意就是去魚市場
如果唔怕幅射
那些魚生,BBQ海鮮實在,超級美味
價錢亦吾貴

其實我們都未試過這一帶冬天
不知道雪會不會落得很兇

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

男爵府

what's the name and where is the 魚市場??

大宅

回覆 siulobooo 的帖子

黑潮市場和 Tore Tore

男爵府

引用:回覆+siulobooo+的帖子 黑潮市場和+Tore+T

原帖由 bbsweet 於 11-11-03 發表
回覆 siulobooo 的帖子
值得去嗎?

子爵府

bbsweet 發表於 11-11-1 12:58
你買左機票未?
近近地,去神户都吾錯
奈良,京都我都無去過

已經訂左機票架啦
會去六日full day
不過仲未諗行程
只係初步plan,想在大阪shopping、去白濱住一晚溫泉旅館 (已book),去奈良、六甲山和嵯峨野
我地唔會駕車呀,因為老公唔想
魚市場唔知會唔會去,可能會去白濱o個頭o個d

首頁

尾頁

跳至