興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:大家早安~waa~part7~弓喜弓喜~

原帖由 安室だがな 於 11-10-31 發表
大家早安~
waa~part7~弓喜弓喜~
早晨。

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

瑪瑙宮

Cokelo 發表於 11-10-31 09:56
咪又係為左阿仔煩囉, 上星期一俾左一個寄養家庭湊, 星期三就冷病喇, ok, 咁小朋友轉天氣病好平常, 我無怪過佢一句, 只係星期四早上講, 佢尋晚有兩聲咳同劉備娣, 點知佢星五早上同我c6講: 你個仔好痴身, 我唔湊喇! 丫! 我頂佢個肺丫, 星期四晚我接仔果時唔講! 整病人地個仔, 一句好痴身唔湊就唔湊, 咁無交帶架! 我真係X交叉佢!!!
今日聽日C6湊, 星期三再俾第二個寄養家庭湊, 唉, 五個月人仔, 有幾難湊呀…. 阿仔真係黑仔, 遇左兩個唔好既印姐, 兩個唔好既EE, 唉…..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

寄養家庭唔同社區保母

寄養家庭~ 係24HRS. ( 政府出 $$ )既, 社署亦會家訪先,
個細路都響寄養家庭度住, 直至個細路,
( 最多去到18歲, ) 一定要走,
或社署認為佢地父母可以照顧番佢, 時間有長有短,
佢先會番屋企, 但間中都可以放下假見父母,
而家寄養家庭, 係要全家每月總收入,
有1萬8仟蚊或以上先會批,
仲要個男人有正當職業,

社區保母~ 係 @$18.- 呢D叫托管, 可以係1日, 可以好多日,
亦可以係幾個鐘, 父母比 $$, 社署亦會家訪先,
認為O.K. ,先比個細路個保母湊.

去呢度 : 鐘點工人版, 搵下有冇附近住既EE幫你好過啦.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=648

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

moonlight9198 發表於 11-10-31 10:44

去呢度 .....搵果個咪就係第一個唔好既EE囉, 又係星期五講唔湊喇! 果d呀.....

moonlight9198  你咁唔好彩? 你住邊區架 ??睇下大家有冇人識D好既EE啦/color]  發表於 11-10-31 11:36

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用: Quote:Cokelo 發表於 11-10-31 09:56 咪

原帖由 moonlight9198 於 11-10-31 發表
印象中寄養係有分日托同過夜嗎?

moonlight9198  寄養~好似係 FOR 24 HRS. 既  發表於 11-10-31 11:37

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁快又開新版~~~~

子爵府

回覆 Cokelo 的帖子

咁又真係幾激氣嘅!希望下一個好d啦!唔好勞氣,傷身呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咪又係為左阿仔煩囉, 上星期一俾左一個寄養家庭湊, 星期三就冷病喇, ok, 咁小朋友轉天氣病好平常, ...

咁都得既 湊BB 梗係痴身啦, 如果BB 痴佢, 咪即係話佢好囉, 咁怕痴身, 好似無咩愛心咁.. 又做寄養家庭, 真怪

你可唔可以同社工講返個寄養家庭咁? 費事下個BB 受到唔好待遇

子爵府

又夠鐘接阿女放學,跟住去睇醫生,一轉天氣就傷風咳lu!

男爵府

更正: 我果個係仁愛堂既社區保母, 唔係寄養家庭, 不過...話有乜乜物物證書同上過堂, 唉, 咪又係撞手神囉....

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (7)

moonlight9198  GOOD MORNING !!  發表於 11-10-31 11:52

水晶宮

各位早晨啊! 今日請咗日sick leave, 啱啱起身.
咁快就去到part 7

alicealice313  多D休息, 食個蘋果  發表於 11-10-31 13:57
moonlight9198  你做乜野唔舒服 ??  發表於 11-10-31 11:52
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (7)

各位早晨!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Cokelo 發表於 11-10-31 11:23
更正: 我果個係仁愛堂既社區保母, 唔係寄養家庭, 不過...話有乜乜物物證書同上過堂, 唉, 咪又係撞手神囉... ...

個D人好多去呃津貼,揍既係HK人嗎

水晶宮

moonlight9198 你做乜野唔舒服 ??
尋晚去完街個頭好痛同好暈, 行唔到, 又作嘔但嘔唔出, 呼吸困難心口痛. 結果call車入咗急症. 今朝4點先返到屋企, 醫生開咗日假俾我

sfmeow  get well soon   發表於 11-10-31 19:31
^w^  你休息多D   天氣唔隱定  好易病  TAKE CARE  發表於 11-10-31 13:36
alphabetagamma  休息多D啦. TAKE CARE  發表於 11-10-31 12:09
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

moonlight9198 你做乜野唔舒服 ??
尋晚去完街個頭好痛同好暈, 行唔到, 又作嘔但嘔唔出, 呼吸困難心口痛. 結果call車入咗急症. 今朝4點先返到屋企, 醫生開咗日假俾我

男爵府

回覆:jamieconnie 的帖子

係hk 人呀

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

moonlight9198 發表於 11-10-31 05:28
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=#pid58098290

溋溋 發表於 11-10-30 22:40

養寵物真係有時間照顧到佢至好養 唔係玩咁間單 好似湊左個小朋友~咁

sfmeow  無錯呀, 我隻貓好多野講, 好似小朋友咁!   發表於 11-10-31 19:32

珊瑚宮

環保接龍勳章

溋溋 發表於 11-10-31 09:24
都唔算好遲喎。
係第二頁至見到我條腳毛......我唔滿意自己表現

moonlight9198  我尋晚半夜起身出 PART 7 架, 陰公 !!  發表於 11-10-31 13:48
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

咪又係為左阿仔煩囉, 上星期一俾左一個寄養家庭湊, 星期三就冷病喇, ok, 咁小朋友轉天氣病好平常, ...

希望在明天喎, 話唔定下個會好好呢~

miffymiffy  你又換頭像呀  發表於 11-10-31 15:39

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

午安咁多位 呢幾日心情沉重

<< 請到

moonlight9198  OVER, OVER, 你又乜野唔開心 ??  發表於 11-10-31 13:48
琛媽  無事呀嘛  發表於 11-10-31 12:53
wsyggk  點解啊?  發表於 11-10-31 12:21

首頁

尾頁

跳至