單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢排我媽見我主要話題系:如果你離婚了,點都分反一個比佢,咪比佢容咩易又結婚呀...
大佬,叫我比邊個佢?兩個都唔舍得,我媽意見比哥哥佢,因為哥哥大啲又唔听話.
但比佢湊一定死梗,佢甘既格?仲有我唸以佢甘既格比佢再結10次都會離10次婚,甘自私既男人....
好老實,兩個我都要自己帶住...
如果佢果邊我覺得可以教好兩個我可以比晒佢,但好明顯系唔得既.
阿媽,你好煩呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我亞媽都係咁話我..唔好自己要晒三個.點都要俾返一個佢.鬼咩.佢自己結婚都生左兩個啦..留一個俾佢等佢拎黎出氣咩..我死都要晒三個..我地依家四個一齊過得好好呀
我的生命由我主宰.

公爵府

畀面勳章

回覆:哇,我媽...傻家!

大人既事唔好揾小朋友黎搞

大宅

無錯!大人嘅事唔好搵小朋友黎搞!
無必要為啖氣害左自己個小朋友。

大宅

無錯!大人嘅事唔好搵小朋友黎搞!
無必要為啖氣害左自己個小朋友。

大宅

畀面勳章

我阿媽都係成日講d無腦野, 我當笑話黎聽!!

寫幾個比你睇o下其驚嚇程序:

當我十幾歲時:
我:阿媽呀,點解你要生我出黎o既???
媽:哦~!我見你老豆咁唔定性,咪生個bb出黎bon住佢囉!!
我:哦~!真係唔該哂喎~!

當我廿幾歲時:
媽:個個都話我靚過你呀, 阿xx話你都唔係好靚o堵!又瘦又寒背,話我介靚過你呀!
我:係o既!係o既!你最靚!!!

當我未婚懷孕5個幾月時:
媽:你做咩未結婚就同人生仔呀??佢第日唔要你,你咩都無呀!!!
我:咁你又生我出黎??(因為佢其後改嫁o左)
媽:我諗住同佢一生一世架麻!!!
我:佢係唔要你,結o左婚咪一樣唔要你!有咩分別o堵???

當我個仔兩歲幾時,攬住我個仔:
媽:你老豆唔要你呀?無人要你都唔緊要架~!婆婆要你,你跟我姓呀!哈哈哈!

maymay.choi  你媽好細路仔!未介奶果只!  發表於 11-11-1 18:11

大宅

其實我覺得我媽有點斗氣同埋唔系甘中意哥哥羅!
因為哥哥大啲(6歲半)正系唔听話時候.
而感覺細佬乖啲,因為未識博嘴,同圭細佬中意笑,一訓醒又即刻見人就笑,哥哥要剷先起身,仲要中意發皮氣!
今日一號,等陣仲要上去交家用!又有得听啦!

大宅

畀面勳章

回覆:maymay.choi 的帖子

你唔洗理佢啦!佢up乜野我係你都唔會比架啦!

maymay.choi  呵呵,我媽把口好煩家,可以24小時唔停,超恐怖家!  發表於 11-11-1 19:02

首頁

尾頁

跳至