跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問各位媽媽打左一歲既針未呀? 我想知有咩針要打.
我一直都係在私家診所打, 但那間診所真係令我好勞氣.
作為一個新手媽咪好多野都唔識, 諗住找一些專業人士幫手,
問護士,試過訂錯針, 試過錯過了打針時間. 仲要俾我聽到個護士係電話隔離講, 又係X太.
咁醫生叫我下次直接問佢, 點知打了2次留埋電話,都無覆過我一次.
有無媽媽可以幫下手.

大宅

回覆:有無BB在私家診所打針, 一歲要打咩針

Hospital seems to be more reliable and has a systematic flow. I am taking my bb to hospital for injections...

大宅

要打mr及水豆针!

別墅

Kelly thanks. What is MR?

I think it is close to our home so I choose it.
If I have another Baby I will go to hospital, it's really so messy there.

別墅

德國麻疹、肺鏈、水痘。

別墅

i hope this list can help.

別墅

(德國麻疹、肺鏈、水痘,五含一的加強針)
should 3 針
但dr said 有新的mix針, 可減一次

so total 2 針

大宅

係醫院打

首頁

尾頁

跳至