夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

緊記: 今日一定要去驗傷, 留低紀錄日後離婚時會有用

同囡囡唔好再返去, 搬返娘家, 通知埋學校, 唔好俾你老公屋企人接阿囡, 我記得佢地成家人都係short short地(上次好似有親戚來搞事), 你今次要企硬, 唔好再俾佢地dum dum吓又心軟

珍珠宮

回覆:onon2000 的帖子

早走早著!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

象牙宮

重新振作,加油.support u

子爵府

畀面勳章

前日打你咁有冇瘀傷痕跡?
我建議你去醫院驗傷(話頭暈驚內傷呀咁)
有個紀錄佢打你先(就算你冇報警個紀錄都係証明有人打你咁打離婚果陣就多個位fight)
你要同佢離婚爭返個女
就要有心理準備你會見到你c6同99一家人最最最醜惡最無恥嘅一面
佢地一定會夾埋做好多嘢
要靜靜起革命 自己搵律師傾吓點做嘢
你將會面對好大壓力好辛苦
你要加油呀
你仲有屋企人支持
呢度嘅mama都會撐你咖

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:我決定離婚了,回顧我的婚姻生活,原來傷心係比開心多。

驗傷都好嘅,不過如果一報埋警,佢又驗傷,咁會唔會變咗兩個都俾人告架?

睇住呢啲由甜蜜變成悲傷嘅故事,真係好心Up.....緣起緣滅真係好無奈。

版主,加油呀,祝福你同囡囡有更好嘅新生活!

大宅

畀面勳章

冇謂為D咁嘅男人而難過!撐你!同個女開始新生活,要活得更好,加油!:winner

子爵府

畀面勳章

多謝咁多位留言,我最終都無驗傷,而佢已經搬咗返佢亞媽屋企住,始終佢無當過呢個係佢嘅家,我亦唔係佢屋企人,我由始至終都係外人,曾經好天真相信佢話如果要係我同亞媽之問揀,佢係會揀我,因為佢話我先係陪佢過世的人,但原來都係謊言。其實佢今次咁對我都好的,最少可以令我清醒。

星期五中午的時候,我打咗畀佢兩個老死,我想佢兩個老死勸佢為個囡著想,唔好同我爭,我同佢哋講我可以一個仙膳養費都唔要佢,仲會一星期畀亞囡跟佢兩日,佢哋約咗星期五晚飲嘢傾心事,不過希望應該好渺茫。我亦SMS咗我嘅心聲都諗法畀佢。

我朋友叫我同佢亞爸亞媽傾下,話返畀佢哋知佢個仔點對我,曾幾何時嘈完佢走返佢屋企數我時,佢亞爸都有打畀我,我同佢講返個問題,佢亞爸話會同佢傾下叫佢改善,可惜都係騙我的,點解會有父母係望個仔同新抱感情唔好望佢哋離婚的,我自問無做過對佢哋X家唔住的事,我無要佢個仔養、無唔顧家,更無出去勾三搭四。最多只可以話我脾氣唔好,但呢D係邊個迫我的,話脾氣差佢個仔仲差過。

我諗佢暫時唔會接個囡走,因為佢應該自知之明佢係夜晚係湊唔惦亞囡。所以暫時唔會搬返爸爸度住,一來亞囡要返學(娘家唔近囡囡學校),二來爸爸身體唔係咁好幫唔到我照顧囡囡。而且亞囡應該係嚇親,今日同佢去學校旅行,佢全程都無乜點玩,痴到我實,間唔中會同我講唔好打爸爸,打架唔啱...我好後悔忍唔到出手打佢,我後悔係嚇親亞囡,而呢次其實唔係我哋第一次出手,但會係最後一次。我為咗亞囡,我希望可以和平咁同佢離婚。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

剛看到你的post心痛,加油,撐着阿囡需要你…辛苦,不開心就上來傾吧,pm我也可,加油呀

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆:onon2000 的帖子

DEL (Duplicated!)

伯爵府

2024年龍年勳章

一定要返阿女嘅贍養費,沒來由要小朋友捱。
祝開開心心!

男爵府

你點都要搵個社工跟進一吓的,起碼有個底,保障你同個囡,之於贍養費你點都要像象徵式都要返"$1",對你同個囡將來還可以追討嘛!

yikaho  agree!!! 一定要拎返$1!!!!!!!!!!!  發表於 11-11-7 11:36

別墅

ADD OIL, 我地大家都支持你架.

複式洋房

忘記過去..開始新生活吧 !! 你可以活得更好!!!
將來一定有人更懂得愛惜你

子爵府

add oil

大宅

加油!

別墅

最難過既日子已經過去,努力向前,一定有一片美好的人生等住你架!

男爵府

支持妳!

大宅

樓主你要加油啊,支持你

男爵府

走啦,離婚啦,
哩D男人唔使恨啦,正廢柴,
冇佢反而仲開心!

男爵府

畀面勳章

同女女轉校啦!! 儘快接返個女, 係女女心中已經有傷痕了...
唔好再同男家接觸!! 對你有百害而無一利!!
**一定唔可以心軟!! 如果你今次原諒佢, 第日搞出人命就慘了!!

首頁
34567...12

尾頁

跳至