單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

siuchipig 發表於 11-11-8 13:07
無.....只係我99黎搵我...次次我99都係單拖黎搵我...
原來我老公都返左黎,o係樓下房訓緊...我問佢係咪唔舒 ...

我病頭痛在下邊訓... 唔係咁都唔得呀? 我次次病都係同死左一樣, 你有冇問我要唔要食d野之類?

大宅

畀面勳章

人地老公, 找老婆好好談啦.

夾心人也很辛苦的

你想太太體諒你, 你同時也要體諒他呵, 很多新手媽媽, 真的壓力未處理得好
子非魚 焉知魚之樂

複式洋房

有壓力係邊個? 講到明唔買樓就唔返來.... 三句唔到兩句就叫我等社署拌...

大宅

叻叻勳章

樓主 & 人地老公,
唔好咁勞氣, 有咩事坐低慢慢傾, 可能係大家一時火遮眼, 所以溝通有問題姐, 我都明白家家有本難唸的經, 有咩事開心見誠講, 唔好下下講離婚, 要知道2個人可以一齊唔容易, 要好好珍惜

男爵府

回覆 stefi 的帖子

我都知呀...兩個人一齊真係唔易...而且家家有本難念的經,內情真的難以同外人說明...不過,經過咁多事之後,我已很冷靜...我亦都知道我老公好好,不過.可惜....

大宅

回覆:有無人試過離婚,男方力爭小朋友o既撫養權???

不要咁悲觀,大家都感覺到你老公是有誠意的,慢慢坐下來談談。一定有出路!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,其實你很幸福的!! 你老公可以搵到呢到同你展開對話, 我們外人好難去評誰對誰錯的!!!

不如你地搵個有份量既長輩坐得慢慢傾啦, 而家就係公說公有理, 婆說婆有理!! 樓主, 你慢慢想下你自己的情況不是那麼差的, 你老公起碼會負起家裡所有開支, 已經無乜人工, 同埋佢起碼都會打理家族生意, 唔係出去浦既富 x 代!!

我前夫無錢, 結婚出左幾多錢? 我既禮金真係少到嚇死人幾 k 咋, 咁就買左人地辛辛苦苦養大個女前半生, 婚後重要不停貼錢出來, 我現在對著我媽咪都很內疚!! 沒有好好照顧自己還會給麻煩她!! 而前夫那家人, 只認我仔係佢屋企人, 我只係歷史人物咋!!

做人新抱係好難架, 相見好同住難, 你 99 無錯架, 錫個孫驚人奶唔夠飽補奶粉無錯的, 我以前都係咁, 飲人奶當水飲, 奶粉要補!! 肥o的先得意o的, haha...

你分開下, 大家冷靜下來才開始傾~~

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

大家有心,謝謝!!!

其實我老公係一個好人..我知呀...至於對錯,好難講,好似大家咁講,大家都有自己道理...同埋,一隻手係拍唔響,唔會一方永遠岩哂/錯哂....

我下星期會見社工...到時睇下見成點啦...

大宅

引用:大家有心,謝謝!!!其實我老公係一個好人..我

原帖由 siuchipig 於 11-11-11 發表
大家有心,謝謝!!!

其實我老公係一個好人..我知呀...至於對錯,好難講,好似大家咁講,大家都有自己道理...同 ...
樓主,你做得好好,搵社工是最好的,但要叫埋你c6兩人一起才有用呀!

男爵府

回覆 mandy1308 的帖子

Mandy,

開頭會分開見..佢尋日見左喇,下星期我見..社工話第一次分開見,之後先一齊見~~

大宅

引用:回覆+mandy1308+的帖子 Mandy,開頭會分開

原帖由 siuchipig 於 11-11-12 發表

Mandy,
這証明你c6真的好愛你,加油呀!
將所有你認為是問題的事話比社工知,他一定幫到你們呀!

唉!如我c6也肯見社工的話,相信不會有今天的離婚吧!

祝好!

大宅

叻叻勳章

siuchipig 發表於 11-11-12 10:08

Mandy,
希望凡事都可以解決, 雨過天青~

男爵府

希望在明天呀~~加油...努力~~

大宅

如果沒有了愛在兩夫妻心中, 忍又是不是一個辦法?

大宅

畀面勳章

回覆 yickyick 的帖子

其實2夫妻的交流很重要, 好像在划艇一樣,

要2個人同步, 不可以一個太快, 一個太慢, 或是一個向前, 一個不動或是後退也不成. 好彩是一直停留在海中心, 唔好彩, 就翻艇浸死
子非魚 焉知魚之樂

首頁

尾頁

跳至