想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

Hi 各位戰友,

我回來了, 以為等左5年, 上天送我一個bb. 但好可惜, 今次係宮外孕, 個心真的痛到無法形容.....第一次失去, 5年前, 一個空心胎, 今次宮外孕, 切埋一邊輸卵管. 到底, 點解?!

當一切等不育科醫生安排, 就給一個以為有bb的驚喜, 但原來係一場驚嚇兼惡夢......

男爵府

回覆 qcbb 的帖子

唔好唔開心,有我陪你,大家繼續努力,終有一天成功的!!!!!!現在我仲等緊驗血報告,我仲未照到貽6周幾了!!!你bingo咗幾耐發現宮外孕呀?講個經 歷比我知丫!!!!
耐心地等待成功

大宅

牛年勳章

回覆 qcbb 的帖子

我係第6週開始流啡, 睇左C+同中醫, 都比左安胎藥我. C+叫我一週後返去覆診, 點知, 覆診前一晚, 流左好多一舊舊血, 所以入左急症. 當晚, 照左3次陰超, 都睇唔到胎, 只係輸卵管要到黑影, 話8成宮外孕, 勸我當晚做手術. 當時聽完之後, 差點暈左, 只係識得喊. 醫生見我甘, 話叫我老公一齊來商量. 果晚兩點, 老公聽完之後,我地都決定做手術, 手術前又需經過一個高級醫生確認, 但呢個醫生又話可以試埋抽血, 驗懷孕指數再決定. 而且, 陰超都唔係十分準確, 要確定宮外孕, 必需做腹腔鏡, 我地唔想白白捱手術. 所以, 果晚無做手術. 想抽血先.

到第二日, 另一個醫生巡房, 又去照陰超. 佢既意見都係8成宮外孕, 叫我做手術. 我諗, 唔想等到佢爆先做, 自己都有危險. 所以做左腹腔鏡手術. 今日係手術後兩星期, 明天要返工了.....希望妳了解多左. 但唔好同我一樣.

祝福妳, 加油!

大宅

確實有點無語問蒼天之感.傷心總是難免的.祝你身體早日康復.

大宅

睇開D希望在明天我二年內都試左一次宮外孕同二次小產 我覺得唔試就一定唔得,我地比果d絕對無機會懷孕的人已好彩好多了

大宅

回覆:我返來了.....

加油呀!樓主快d收拾心情,調理好身體再努力過,一個健康活潑嘅BB等緊你咖

男爵府

回覆 cindylok 的帖子

你宮外孕有冇做手術??
耐心地等待成功

男爵府

回覆 qcbb 的帖子

係唔係一宮外孕就要做手術剪咗去架?早發現無得救咩?
耐心地等待成功

男爵府

回覆 qcbb 的帖子

聽到都好心酸,唔知同您講乜好,希望時間能沖淡一切,更希望您能重整心情再努力過!

加油呀!

大宅

回覆:Kit_ming 的帖子

支持你,加油

伯爵府

回覆 qcbb 的帖子

請問你未流啡之前, 有無feel到任何痛架?
人地話宫外會痛?

我e家等梗出結果, 但呢幾日都覺左邊卵巢位(位置我估係)耐唔耐有掩掩痛

大宅

qcbb 發表於 11-11-6 21:23
Hi 各位戰友,

我回來了, 以為等左5年, 上天送我一個bb. 但好可惜, 今次係宮外孕, 個心真的痛到無法形容.. ...

你要好好休息, 調理好身子, 咩都唔好再諗啦! 等身體調理好先再努力!
take care!

大宅

牛年勳章

多謝各位鼓勵, 相信只有時間先才撫平傷痛.....

對, 宮外孕會好痛, 如果爆左輸卵管的話. 因為我唔想佢爆, 所以決定做手術. 如果爆左, 自己都有危險. 其實, 我知仲有一個唔需做手術方法, 打針令個胎死後流出. 但因輸卵管已有問題, 將來再懷孕, 有問題輸卵管果邊好大機會都會再出現宮外孕, 所以我選擇切左有問題果邊的輸卵管. 而且公立醫院只會提議做手術的.

大宅

牛年勳章

回覆 Mochamiu 的帖子

都無特別痛.

放鬆心情, 祝福妳!

Mochamiu  你都要好好休養呀~~~  發表於 11-11-7 11:20

男爵府

好好休息, TAKE CARE

別墅

加油呀! 祝福妳! 等待真天子(BB)的來臨

首頁

尾頁

跳至