自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

自己切都要俾?????
叫佢去搶啦

大宅

回覆:不近人情切餅費@ant

仲懶緊張咁,都準備收工啦,單都埋左,都要咁煩!勁乞人憎!仲要係對阿婆添

子爵府

抵制呢間野
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

禁止訪問

hashtag影視迷勳章

不近人情切餅費@ant

別墅

都唔明白,點好意思收得落人地$30架,好討厭d食市有呢d收費,人地高高興興做生日,重要收人錢乞人憎!

大宅

呢間野至少無左我同婆婆兩家人去幫襯呀!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

婆婆生日快樂,身體健康

伯爵府

請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

王國長老

王國長老

如果真係用左餐廳既碟同叉,收切餅費都無可厚非,但而家又冇食,只係用自己膠刀切開,咁都話要收真係太濫權同過份。

大家應該齊心杯葛呢間餐廳。

祝婆婆身邊健康、福壽康寧。生日快樂!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

唔記得讚下樓主,俾個like妳!天地有正氣!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

E間態度不嬲差,我之前大肚,有咗四個幾月,有小小肚,唔知嘅以為係肚腩,當時好唔舒服,好累,加上cut完頭髮,個樣真係幾殘!咁我自己一個去tea,咁見果度食飯都方便,咁咪諗住入會,咁就填form啦,有一題係年齡組別,好似係唔知幾多至29,咁我當時剛29咁咪照圈,點知個士應居然問經過收銀枱d同事,你估佢多歲,跟住指比人睇,仲要比我聽到"唔係掛起碼30啦",我心諗乜咁架,不要都冇同佢地嘈,不過就以後都唔去佢度,去都係去荃灣嗰間!一於抵制佢!

irene_mcmug  佢地痴線架, 咁講個客仲大聲到比客聽到  發表於 11-11-7 13:24

水晶宮

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

睇你地咁講..呢間野真係好離譜呀....

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我古老石山,未聽過原來有切餅費,咁我下次買件裝西餅食算,咁咪唔駛切。免得比人亂收錢。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

男爵府

畀面勳章

Bad listed

伯爵府

引用:頭先響葵芳新都會既"ant"度食飯,果時已

原帖由 vivianwu 於 11-11-07 發表
頭先響葵芳新都會既"ant"度食飯,果時已經十點多,仲已經叫人埋左單先果隻,跟住有個起碼60歲既婆婆同佢 ...
朗豪坊有間叫baby cafx! 收二十蚊一位!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我想問..個CAKE..有冇雪係人地餐廳雪櫃?人地餐廳有冇幫佢地準準EXTRA碟同刀叉果D?

如果雪係人地雪櫃,用人地既餐具...咁人地話要收錢都好正常..

講真..好多食店都有寫明..唔可以外帶食品入場食...
有D餐廳..自己帶支紅酒入去.都收你開瓶費啦..唔駛佢開都一樣要收

婆婆個CASE..我覺得只係做仔女既冇問清楚..老人家聽到要錢就當然唔高興架啦...
餐廳STAFF唔識做..仔女又唔識做.好多野.係老人家睇唔到時就應該拆掂佢

maxisau  agree  發表於 11-11-7 19:50
Watt  Agree !!!  發表於 11-11-7 11:32
Watt  Agree!!!  發表於 11-11-7 11:32

水晶宮

呢間所謂ant,係乜大餐廳呀?葵芳區,貢巴弊?人地分開個cake係預備走咋喎!

大宅

好媽媽勳章

其實家陣好多餐廳食肆都會收"切餅費", 只係大家無留意jei!

題外話, 原來去美心集團既食肆切美心餅係唔收切餅費, 但切其他品牌既蛋糕就要收, 如果無記錯好似係$100!

首頁

尾頁

跳至