時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

九龍東
陳婉嫻叠馬 任亮憲難埋身

【本報訊】投票率一直帶頭的黃大仙區,以龍上選區選情最矚目。人民力量的維園阿哥任亮憲分別狙擊出山的工聯會票后陳婉嫻及民主黨林偉基。他衝向陳婉嫻時拿着一個「最佳女主角」獎座,揶揄嫻姐好演技,但她早有準備,由數十人的龐大助選團作前盾,完全隔開。
任亮憲及林偉基昨早在人流聚集的黃大仙上邨羅馬廣場拉票,分別找來黨內重量級人物黃毓民及李華明助選。勝券在握的陳婉嫻 11時許才在助選團簇擁下現身,聲勢浩大。任亮憲見狀即上前高聲質問她為何一直避開交鋒,場面一度混亂,但他始終無法埋嫻姐身

華叔愛徒力挽狂瀾

陳婉嫻表示,任亮憲指罵支持她的街坊,她不欲見到衝擊,故寧願避開。任亮憲轉頭狙擊林偉基,整個下午變成人民力量與民主黨助選團互相指罵。為林偉基拉票的李華明認為,任亮憲的行為有礙民主黨爭勝,間接令陳婉嫻得益。
另外,已故支聯會主席司徒華的愛徒李耀基走入「紅區」秀茂坪南,挑戰民建聯地膽麥富寧。他坦言對勝出感悲觀,因附近多區候選人自動當選,建制派可集中資源為麥拉票,「呢區赤化太耐,即使華叔喺度作用都唔大」。有年輕選民說,區議會與立法會選舉不同,首重地區政績,故決定選麥富寧。 22歲鍾小姐則投李耀基一票:「我要改變!都估佢贏唔到,當鼓勵吓。」李耀基說,面對建制派抹黑及人民力量狙擊,擔心觀塘區泛民議席全失。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

唔該你檢討下你同你黨員既行為, 香港市民唔要爛仔人民, 唔要嘩眾取寵, 唔要暴力政治

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我成日係新聞片睇到佢, 都覺得佢係要食葯既人>>>> 係咪要cool down 吓自己先呢!!!

la_source  agree  發表於 11-11-9 22:52
李大嫂  同意  發表於 11-11-8 11:38
cicicat  青山岩佢嫁啦  發表於 11-11-7 13:12
naviegirl  agree  發表於 11-11-7 11:39
海妮  agree.  發表於 11-11-7 10:22
alicialee1210    發表於 11-11-7 10:21

大宅

哩條又係一條係垃圾堆既攪屎棍, 一咪得把爛聲同另一個爛聲佬一樣, 一個就最叻掟生菓食物, 一個就最叻掟口水, 落選就係理所當然, 市民眼睛係清既, 借少少嘢出咗住就以為自己係明星, 仲以為自己係霸王想夾硬上埋弓添, 另一個最好就係下屆垃圾會都出埋局就天下天平喇

mingchan325  yes agree  發表於 11-11-7 21:43
海妮  人民力量=爛仔力量  發表於 11-11-7 10:23

伯爵府

回覆 cy101 的帖子

睇唔出佢讀咁多書,欄仔格到不得了.

ificould  佢係衰格   發表於 11-11-8 19:52
SiuOnOn  佢更加無人格, 無品, 超憎佢  發表於 11-11-7 12:13
海妮  成個黑社會咁, 下下擺戰鬥格, 以為大聲夾惡就得, 慳d啦  發表於 11-11-7 10:26
alicialee1210  agree  發表於 11-11-7 10:21

伯爵府

不嬲對呢個人冇好感!

海妮  總之佢唔係正人君子.  發表於 11-11-7 10:26
alicialee1210  me 2  發表於 11-11-7 10:21

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

係電視見到佢明知輸咗都仲要死唔斷氣咁!!! 踢走佢就岩啦!!! 不知所謂!!!

海妮  正一爛仔  發表於 11-11-7 10:27

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

嫻姐勝出後, 喺票站接受訪問...
任成個萬子上身咁喺旁邊扯行晒, 成個嬲打樣

海妮  而家唔係選黑社會大佬, 簡直不知所謂.  發表於 11-11-7 10:28

男爵府

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

點解一定要衝擊, 點解一定要指罵? 選舉雖然有羸有輸, 但點解唔可以做得大方d, 佢呢d爛仔行為真係唔要得

rolandbb  AGREE.  發表於 11-11-7 14:07
海妮  同意  發表於 11-11-7 10:28

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

不知所謂

海妮    發表於 11-11-7 10:29
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

回覆:任亮x - 行為幼稚. 爛仔人民

青山好似有開放曰喎,快d組團入去視察吓,啱就留低長住唔洗返出嚟啦

Ivy07  好呀,叫班社X連,人X力量的傻佬入晒去就一天光晒  發表於 11-11-8 14:06
我想生三個    發表於 11-11-8 14:01

王國長老

王國長老

如果我係陳婉嫺, 見到有隻癲狗衝埋黎, 我都唔會騷佢, 唔通同佢鬥吠咩.

Joshua_BB  咪係, 郁手郁腳咁得人驚.  發表於 11-11-7 14:54
海妮  選舉有輸有嬴, 呢d輸打嬴要既爛仔格真係  發表於 11-11-7 10:35
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

任生當選, 我驚該區婦女有危險

好彩天有眼

SiuOnOn  其實佢家教好嚴, 但唔知點解佢會咁, 佢做既衰野, 佢呀爸都睇唔過眼架  發表於 11-11-7 12:15
SPRING_BB  我諗佢本身都得唔到好好的教育!!! (家)  發表於 11-11-7 10:49
海妮  呢個人個人質素好有問題.  發表於 11-11-7 10:33
小倩  我都咁同C6講, 佢個底唔好 (有嫌疑都好), 女選民都應該唔揀佢  發表於 11-11-7 10:30

水晶宮

回覆:任亮x - 行為幼稚. 爛仔人民

任生真係癲狂,我諗佢需要食藥(真心話)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好在有其他人參加,否則自動當選就慘了!
我懷疑是但一個人參加,都會贏佢!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

我以前住過嗰區,陳婉嫻係做嘢嘅人黎架。

個任乜水,咁多個人嘅負面新聞。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

正一爛仔 !!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

畀面勳章

回覆 goo_littlebb 的帖子

因為佢地無實質表現比人睇, 唯有用指罵方法去博一班不滿社會嘅年青人去投佢票

珍珠宮

好媽媽勳章

11B 發表於 11-11-7 10:31
我以前住過嗰區,陳婉嫻係做嘢嘅人黎架。

個任乜水,咁多個人嘅負面新聞。 ...

香港市民要既係真正為市民服務既議員, 唔要政治明星, 唔要爛仔議員.

首頁

尾頁

跳至