興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人有部500D kit set ,想買支天涯鏡有乜好介紹

子爵府

回覆 回覆:siuwin的帖子

騰龍18—270舊嗰支天涯鏡!成像及各方面都出色!尤其係防震!因為我都用緊!呢支係去旅行必備嘅鏡頭!平時我就好少用!除非我唔想拎其他鏡頭啦!就會喺香港用!

男爵府

講開Tamron, 好似有枝天涯鏡用新摩打 (PZD?) 又防震, 吾知PQ 係點呢

男爵府

wendybruce 發表於 11-11-9 02:22
講開Tamron, 好似有枝天涯鏡用新摩打 (PZD?) 又防震, 吾知PQ 係點呢

新摩打應該唔會鑽前鑽後掛,

至於影像質素, 就好少見有影友放相 ......

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

引用:講開Tamron, 好似有枝天涯鏡用新摩打 (PZD?

原帖由 wendybruce 於 11-11-09 發表
你講呢支就係我用緊嗰支嘅新款!不過佢出嚟嘅效果唔及舊嗰支!仲要貴一千左右!同埋好似無微距!

男爵府

rickyuri 發表於 11-11-10 01:32
你講呢支就係我用緊嗰支嘅新款!不過佢出嚟嘅效果唔及舊嗰支!仲要貴一千左右!同埋好似無微距!

...

影像質素差o左,

咁對焦系統比舊鏡有無改善 ?
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

回覆 回覆:Bronic的帖子

對焦差唔多!新嗰支好似無咗USD,防震差過舊嗰支,180開始有紫邊!舊嗰支200開始有少少鬆!但無乜紫邊!

首頁

尾頁

跳至