親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

shehoho 發表於 12-1-6 14:07
回覆 wwtsy 的帖子

想問下你2個小朋友幾多歲呀,佢地著咩鞋呀,有冇覺得好凍,聽人話著鱷魚頭嘅雪靴唔夠暖,想 ...

我淘左對有毛雪靴俾亞女, 好夠暖喎.

珍珠宮

人地東北人零下 30度都係用果 d.

用果 d 貨就實冇衰, 冇理由東北人每人都花千幾蚊買鞋掛 ?

民房

二月尾去~好心急~

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆 ada29 的帖子 我都係跟縱橫遊,年廿九

原帖由 shehoho 於 12-01-06 發表
回覆 ada29 的帖子

我都係跟縱橫遊,年廿九即1/22出發,JKK5AB,你咩團號呀,你有冇帶小朋友去呀 ...
我地19號就出發JKK7AB唔知你住方面同我地同唔同呢

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我都係跟縱橫遊,年廿九即1/22出發,JKK5AB,你咩團號呀,你有冇帶小朋友去呀 ...
兩大一細,呀女最期待

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29 發表於 12-1-6 11:41 我跟縱XX

原帖由 JonMum 於 12-01-06 發表
係呀, 縱 xx 啲酒店唔錯嫁, 我前年暑假跟佢地去北海道, 啲温泉酒店真係好好, 今次因為同埋朋友一齊去, 朋 ...
我本來都擔心,不過一路睇資料時睇到其中一個人既blog係今年夏天跟縱XX,團號一樣不過係5天,見佢食同住都不知幾好,嗰個人仲讚到不得了,先放心少少嘛,依加見你都咁講我仲放心添希望好似你地一樣咁開心啦

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

通知左你開茶會未啊我地8號說開

大宅

剛回來, 跟永x 5days
札幌住
grand (大通公園行5分鐘)
mercure (薄野蟹本家對面, 又新又正)
溫泉酒店住北湯澤名水亭, 成頭雪浸溫泉
滑雪場住tomamu, 好玩到痺
http://www.snowtomamu.jp/

我都覺自己得有d打手feel..haha

珍珠宮

mch411 發表於 12-1-6 17:52
剛回來, 跟永x 5days
札幌住
grand (大通公園行5分鐘)

個團幾錢呀???有冇團號呀??thanks!

大宅

團號唔記得LU, 5DAYS 住TOMAMU 得一個
92XX, 亞仔 86XX

JAN 31 出發

大宅

回覆:shehoho 的帖子

我一家3囗x'mas去完北海道,真係好好玩,我囝5歲,有一日-20c在層雲俠,我一早在淘寶買咗一雙雪鞋比佢。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

真係冇人去北海道?

更正:我地係6晚酒店,住札幌Excel,網走鶴雅,知床格蘭,十勝第一豆陽亭,2晚札幌Prince Tower唔知札幌兩間係咪靚酒店呢

子爵府

我星期日出發。。。 

7日6夜自駕遊。。。 

主打道南嗰邊。。。 

大宅

未通知開茶會,四晚酒店分明係札幌Prince ,Saroma湖鶴雅,十勝第一豆陽亭,札幌BestWestern你個女幾歲呀,你買咩鞋比佢著,我驚我個女對鞋唔夠暖

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆 ada29 的帖子 未通知開茶會,四晚酒店

原帖由 shehoho 於 12-01-07 發表

未通知開茶會,四晚酒店分明係札幌Prince ,Saroma湖鶴雅,十勝第一豆陽亭,札幌BestWester ...
我地住既地方差不多喎我個女11歲,買左羽絨同防風防水褸,厚襪,高身既雪鞋,耳罩同防水手襪,佢第一次見雪,所以比我地開心好多我地兩公婆以前去過韓國,所以先唔洗買咁多野咋mouth:你可以去戶X城睇下,呀女對鞋特價都係$15X,仲有得試,唔擔心買左著唔到嘛

大宅

ada29 發表於 12-1-6 19:45
更正:我地係6晚酒店,住札幌Excel,網走鶴雅,知床格蘭,十勝第一豆陽亭,2晚札幌Prince Tower唔知札幌兩間 ...

你可以上番佢地個網度有得睇番呢啲酒店, 咪知道正唔正囉 .... 我地前年去係札幌係住 sheraton, 好正好大, 不過就唔係市中心囉 ....

大宅

我個女8歲,咁你個女件羽絨同防風防水褸喺邊度買,幾錢呀

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆 ada29 的帖子 我個女8歲,咁你個女件

原帖由 shehoho 於 12-01-09 發表

羽絨你去bossxxx睇下做緊特價,我買左件比佢係香港著,去北海道我就比自己件羽絨佢,防風褸早排先c做特價,$95X North fxxx牌子,我覺得好抵,你睇下依加仲有冇

大宅

我著個件二合一FLEECE+防風褸都係299, 之前係一田買, 衣家千色店都有. 係一隻企鵝牌. 入面再加左一件UNIQO嘅羽絨, 滑雪都唔凍.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:回覆 ada29 的帖子 我個女8歲,咁你個女件

原帖由 shehoho 於 12-01-09 發表

通知左開茶會未呢?我地昨日開左了,時間許可一定要去聽啊!有好多重要野講昨日仲有一團7日係20號出發,兩團除左航空公司其他都一樣

首頁

尾頁

跳至