自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Dear all,

Pls advise. Million thanks.

Twinsbb

男爵府

畀面勳章

你知道你為何會有脂肪肝嗎???我是一個過來人,我本身係一個乙型肝炎帶菌者而一直都好正常,係09身我懷孕,醫生說我有脂肪肝,有兩個可能,第一就係懷孕有d激素刺激到佢,第二就係可能身體過胖,我未懷孕時都已經一百七十幾磅,一直都無lee個問題,但都無辨法咁就等生左出來先再減,生完我好快就回覆番未生之完的磅數,但依然有脂肪肝,咁我係網上找到個協助人減重的顧問,係佢協助下一個月後我再覆診,脂肪肝已經改善左,直到今個月頭再覆都係一樣無問題,如你有需要了解詳細一點可pm我。

大宅

回覆 cmyyeung 的帖子

Dear cmyyeung,

其實係我老公, 最近身體檢查發現, 他不是肥, 肝酵素高左好多, 唔知點調理番.

Thanks.

Twinsbb

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

如果是肥, 最好都係減肥, 肥會影響好多嘢,

大宅

Dear all,

有人話飲生的山楂沖水, 生山楂係邊到買?是否同dry山楂一樣呢?

Thanks.

Twinsbb

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

睇中醫,西醫角度肝臟好多問題係無得醫,只可以令病情不再惡化叫做好,但中醫可以調理好但要有恆心

大宅

我都知中醫好, 但老公一定無恆心. Thanks.

Twinsbb

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

脂肪肝最重要是戒酒呀!!!
及脂肪肝最佳食療是番茄,多吃番茄啦
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

大宅

可以食下麥皮...有幫助....(唔係即沖勁甜個隻喎,呢隻好肥嫁)

大宅

多做運動可以改善脂肪肝

大宅

多做運動可以改善脂肪肝

首頁

尾頁

跳至