跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

盤骨運動點做?

別墅

我都係預產期12月23日,醫生話BB大半頭仔已入咗盤骨,不過佢話我胎盤未成熟,應該只會比預產早幾日作動!但我今日突然覺得阿B重咗好多,恥骨位扯住比之前扯住多左!但我仲會番工到9/12,要頂多2星期!

禁止訪問

回覆 回覆:Whypekkei的帖子

別墅

畀面勳章 陪月勳章

我都係23/12 edd, 都係番到 9/12, 不過期間要去覆診, 實際working days 剩下6日咋

醫生話bb頭仔落咗1/4, 不過我成日肚硬, 尋日開始有少少m痛.

男爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章

我都係edd 23/12, 今日去健康院, 姑娘摸肚話 BB 未落盤骨.... BB會唔會遲出世0架...
我係放前一, 所以返埋16/12 先放假.

camthur  你好利害,返到16/12,我22/12edd, 8/12開始放,但而家已經唔想返工  發表於 11-11-29 15:21

大宅

回覆:落盤骨情況

原來有噤多媽媽都係23號!我都係!你地係邊度生呀?我係瑪麗,等我今個星期5都問下姑娘bb入盤未先!

禁止訪問

男爵府

回覆 Whypekkei 的帖子

我係24號呀, 今日去健康院e生話未入盤骨, 但33w時私家e生話胎盤已成熟, 我想問胎盤成熟係咪代表會早生呀??

禁止訪問

大宅

josephinelausm 發表於 11-11-29 13:05
我都係23/12 edd, 都係番到 9/12, 不過期間要去覆診, 實際working days 剩下6日咋

醫生話bb頭仔落 ...

請問係吾係順產才要留意入左盤骨未呀? 檢查個私家醫生都無講給我聽...

大宅

我EDD係22號....上星期三開始覺得bb落左入盤骨,恥骨痛...
本來放前二,即8號,但醫生話bb係big baby,所以叫我早放一週..
返多一日就放假lu...佢叫我休息多d...因為我成日個肚都好硬

別墅

我在法國醫院生呀!我都有做盤骨運動架!希望bb係我放假之後先出世啦!

別墅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:annayu 的帖子

我係開刀,但醫生都有幫我睇,可能我成日問佢BB會唔會早出世,佢知我好擔心呢個問題

別墅

落盤骨情況

My edd is 23/12 too, but booked c-section operation on 12/12. hope my boy will not be earlier than 12/12.

大宅

回覆:落盤骨情況

我edd係24/12,前日去產檢都話未落盤,只係成日有宮縮

複式洋房

哦??? 我edd 係12月24日,但我睇私家同政府都冇同我講呢d喎... 只係憑經驗... 我都唔知bb 落左盤骨未... 哈哈... 下次覆診問下先...

禁止訪問

大宅

josephinelausm 發表於 11-11-29 13:05

醫生話bb頭仔落 ...
我剛行行下街,突然覺得個肚墜低左,跟著標汗覺得個肚有M痛,係中級程度痛,甘樣係阿B入左盤骨?定係就快生呀?我36w,有M痛出現係吾係就快生了?各JM知道嗎?果刻好驚...
我現在覺得個肚有野壓住,企係到好辛苦,坐低就好D.

好驚呀! 做媽媽真的不容易!

別墅

引用:My+edd+is+23/12+too,+but+booked+c-sectio

原帖由 francisngkm 於 11-11-30 發表
My edd is 23/12 too, but booked c-section operation on 12/12. hope my boy will not be earlier than 1 ...
Me too

首頁

尾頁

跳至