自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

哎.... 大家唔好再話我好人啦, 呢d事個個都做得到, 我凈係想亞婆安安落落過日子咋, 如果你地見倒佢喊到停唔倒, 又擔驚受怕夜晚都唔敢訓, 你地一樣會幫佢架

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:哎....+大家唔好再話我好人啦,+呢d事個個都

珍珠宮

畀面勳章

子爵府

熱血金章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

可憐的老婆婆,好彩有你幫手

大宅

回覆 charlotte413 的帖子

我攪掂哂之後就打比亞婆, 話我同銀行講左唔關你事啦, 收數公司唔會再搵你, 你唔好再擔心再驚啦, 有咩事即刻打比我! 亞婆一直都驚會好似電視劇咁比人上門淋紅油鎖鐵閘, 我就用尋晚大家教嘅話果d公司係獅子銀行委託既, 佢地係正規銀行唔可以咁做架, 你放心啦, 講左幾次之後亞婆終於都講左句 "咁就好啦"... 唉, 好心痛
題外話, 我問亞婆佢大門有冇換過鎖, 佢話之前換過(鎖壞左), 同埋叫佢信箱一定要日日清, 因為個px 應該係用亞婆地址申請貸款, 有信寄黎confirm住址証明就番去偷信.... 總之就唔可以再比條px 有機可乘!!!

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可以打去安居服務協會即時申請平安鐘的機構他們有關顧老人家的豐富經驗、
你可打去問他們意見,http://www.schsa.org.hk/b5g/contact/contact.php
他們可能會派職員做探訪更進或會轉介去其他合適機構

tonimaow  THANKS!  發表於 11-12-7 00:13

子爵府

唉, 婆婆好可憐

伯爵府

畀面勳章

回覆 tonimaow 的帖子

做得好好,ok架啦,唔會追阿婆架啦。
另外,唔駛擔心再有正規銀行再借錢比個pk,因為有個信貸資料庫。

不過最擔心就係隻pk借唔到正規去借d大耳x, 希望佢唔好咁冇良心啦。因為果d就會難攪小小。

不過你唔好同阿婆講,費時嚇親佢。

tonimaow  我都係最擔心呢樣, 到時真係唔知點算好...  發表於 11-12-7 23:02

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點評tonimaow 咁就又好似侵犯私隱, 就算有個px 名, 我地都會叫亞婆唔好賣, 唔係真係訓街 發表於 昨天 23:18

呢d資料係公開架, 係人都可以查, 不是甚麼私穩, 況且你而家出發點係幫人嘛~

無氣同你講  係架,所以我話要冇戶口,冇樓,冇工既人先可以走數。  發表於 11-12-7 23:44
tonimaow  可以釘契??????????? 咁就死得啦!!!  發表於 11-12-7 23:03
無氣同你講  不過如果層物業有個pk份, 咁銀行/債主係有權釘契。  發表於 11-12-7 13:59
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至