夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你唔會返足7日工啩?
第二日唔需要返工嘅前一晚咪可以同c6 sweet sweet下
兩個月又真係耐左d,但係又唔需要講到要離婚咁大件事
平時你地返左工bb邊個湊?放假可唔可以搵人湊bb,你地去拍下拖,半日都好,有時都要曾進下感情,加油呀

公爵府

熱血金章 畀面勳章

冷靜啲啦!!!大家講咁多悔氣話對件事一啲好處都無!!!
不如試吓平心靜氣傾吓可唔可以淨係老公返工,你就全職家庭煮婦.加油呀!相信你哋緣份未盡

禁止訪問

大宅

唉依家呢代男人好似細路仔, 無咩家庭責任感
以前父母果代, 男人做苦力都要養妻活兒, 一個人擔起頭家都無埋怨
依家多數女人都肯出去工作賺錢, 放工仲煮飯奏仔照顧屋企, 男人反而咁多不滿 :(

大宅

宜家做女人係咁難,但無計啦,有bb係做辛苦,男人未必體諒到,但2個月都唔咩又好似過份左小小,咁佢有需要,唔通你想佢搵第2個女人咩,自己放開小小,慢慢再傾下,唔好勞氣.

大宅

回覆:老公今晚開口要求離婚?

從小朋友出世開始,c6只湊佢不足2個月,買奶粉、尿片唔超過十包,BB都快4歳啦,因為佢爛賭,BB自細到大雜費、什致而家學費,一家保險,屋企所有雜費,連上年搬屋裝修既load我都一手包辦,搵少一蚊都唔掂,為咗個仔每日做到幾倦,回家一門就要(笑),好彩有奶奶、老爺幫手,小朋友返全日學,奶奶整到飯比我哋食,但我回家仲要幫仔沖涼,做功課、清潔,長期同時間競賽,點樣有興趣做呀?我真係頂唔順!唉!

caca11  d港男真喺冇用, 女人才是擔起成頭家的支柱!  發表於 11-12-12 17:27
LUON  呢種男人唔駛恨!比我走左十世!  發表於 11-12-7 20:12
一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

不要隨便說離婚

男爵府

Bo-Bo 發表於 11-12-7 00:33
每日返工忙到癲,返屋企又要湊仔,假期想訓晏d都唔得,相隔2個月才性事一次,但我也不願,老公話:頂唔順要 ...
It is so sad to hear about it. Why not sit down and talk to keep it alive? I was sad and I am sad to be the forgotten one. Hope you would not be the one too. Keeping up and talking to your better to save the marriage life.
本來,我唔係好鐘意做宅男,花好多時間係FB,但過去個十日八日,令我每日花係FB時間都有5-6個鐘頭! 狼官,你真的有影響力!

禁止訪問

瑪瑙宮

2 個月一次, 一年先得 6 次, 咁太少了吧. 您想他做和尚嗎? 而家您有您的怨氣, 佢有佢的怨氣, 漸漸便是 roommate 的感覺, 始終大大影响關係, 返唔到轉頭, 您不想吧?

大宅

其實佢開口總好過叫雞。千萬唔好因為有個仔而唔理老公。男人要氹下!

子爵府

畀面勳章

回覆 Bo-Bo 的帖子

好老實...
如果我老公係咁, 我叫離婚先過佢囉.......

子爵府

回覆:Bo-Bo 的帖子

兩夫妻有分歧是很正常,最重要是溝通好,現在你心裡是否還想維繫這段婚姻呢?你c6有他不是之處,但你是否也緃容了他?你也可以請他負擔起照顧孩子,你也可以對他說出為何你不想親熱,請他一起解決,讓他參與可以把你的工作量減輕,有空可以請99照顧孩子,你和c6可以去拍拖。婚姻是要互相遷就和包容的。他肯對你說出他的不滿,是一個很好的開始,他走出了一步,你也走一步吧。

mc <()>

侯爵府

引用:從小朋友出世開始,c6只湊佢不足2個月,買

原帖由 Bo-Bo 於 11-12-07 發表
從小朋友出世開始,c6只湊佢不足2個月,買奶粉、尿片唔超過十包,BB都快4歳啦,因為佢爛賭,BB自細到大雜費 ...
睇到尼度, 我覺得離婚都係你既福氣。 佢無盡老公既義務, 所以都唔應該有老公既福利

大宅

回覆 華美 的帖子

快D離婚仲好!! 你老公除左鍾意賭錢, 咩貢獻都無, 但你就日做夜做, 仲要解決他性需要。

你真係早D走好過。

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

媽媽又要返工,收工又要湊仔,一定會好辛苦,個個都係咁~

不過,老實講,2個月先得1次性事,男人係忍唔到ga.....會攪到2公婆好疏離! 我生完後都成日推ga,不過唸心一層,你成日推佢, 一陣佢出去攪攪陣就麻煩喇, 所以自己relax 下之餘仲滿足下佢lo

男爵府

If this is the case, talk to your C6 to get rid of the gambling first and start to do saving for the BB. If these problems have been rasied but no improvement from him, it is his bad luck if ask for divorce.

大宅

離婚真的可以解決問題嗎?

珍珠宮

faye525 發表於 11-12-7 21:29

好老實...

我都係咁話...呢d男人...佢會開口同您講離婚都叫做比左個警告您...
佢明知佢食硬您既...叫做比d說話您聽下...等您自己識做自動自覺同佢做返夠本...
如果佢多個錢o係身都唔駛求您...出面比到錢大把女人.

子爵府

我好明好明好明果種累到不堪既境況.........
有一次我係口口中途訓著咗

首頁

尾頁

跳至