論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

發現唔見咗工人合約,甚至擔心工人偷咗,點算呀

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實份合約都無乜用,工人自己都有,點解要偷你呀?
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

回覆:唔見工人合約

佢欠債纍纍,我正打算炒佢,我唔知份約是否值錢,但我真是這兩天才發現不見了的

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢地用身份證已經可以借啦,唔駛合約架.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

男爵府

剛炒了

禁止訪問

男爵府

借了財仔五萬幾蚊,家居屋苑多名女傭合共五千幾蚊,接囡囡上學和興趣班的多名女傭,做了她二隻新手機的擔保人,去我家親戚處吃飯,又借去我嫂嫂的女傭錢(不知銀碼),我家請了另一名工人,上月竟然蝦人哋純品,騙人哋用人哋個身分,借了五千蚊財仔,昨天多騙一千元,聲稱有財仔在樓下等緊,唔還唔得,好恐怖

首頁

尾頁

跳至