跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽媽, 小女依家讀緊偉思N班, 最近獲救恩取錄讀K1. 請問各位認為偉思好D定係救恩好D呢?

大宅

回覆:小u 的帖子

當然是救恩!

大宅

回覆 小u 的帖子

我同你既情況一樣, 我揀救恩
校舍大d, 設施多d, 英/普堂密d, 仲有小學back up

複式洋房

回覆 janettsui 的帖子

我心入面都係想選救恩多D, 不過見阿女依家返偉思又返得幾開心, 驚轉校又要重新適應. 你個小朋友返偉思開心嗎?

不過我都聽講救恩D老師好好, 希望阿女適應到啦!

大宅

反而我聽過有救恩家長, 說學校好商業化, 好多都派通告收錢, 你要有心理準備呀!

大宅

引用:反而我聽過有救恩家長,+說學校好商業化,+好

原帖由 YS_mommy 於 11-12-14 發表
反而我聽過有救恩家長, 說學校好商業化, 好多都派通告收錢, 你要有心理準備呀! ...
No啦,我女讀咗幾年都唔覺,佢係好多通告,好多都有費用要交(幼稚園部),不過多數都係去參觀個啲搭車錢,幾十蚊到,另外得一兩次係捐錢,不過冇強迫你捐啦,隨心囉,有啲就係訂課外書,不過學期尾會比返晒小朋友帶返屋企,基本上我覺得啲錢都係用返小朋友身上,可以接受啦

大宅

當然救恩學校的設施愈來愈完善(靚), 你們付的金錢是沒有白費的~

大宅

我都唔覺得好商業化喎, 反而覺得老師&亞姐都好好添, 通告係多d, 不過真係從來都唔會迫人比錢, 至於設施方面, 又真係唔差喎.
其實, 講真每間幼稚園都要比學費, 都冇乜野叫做你們付的金錢是沒有白費的, 最緊要係你小朋友每日都好開心啫~~~

大宅

有救恩

禁止訪問

別墅

回覆 回覆:小u的帖子

救恩,質量有保證

別墅

My son is studying at Kau Yan K1 and he loves going to school everyday, all the teachers and staff there are very nice. Tho i agree there are quite a lot of notes from school, all the donations are discretionary.
My son alway tell me how much he enjoys in school, i am sure this is a great school

大宅

回覆 小u 的帖子

囡囡係細B, 12月先插班, 起初冇事, 但1月開始返3個鐘就唔係好慣, 而且病左幾次
幸好下學期終於都適應左, 家陣日日返學都好開心

我囡囡好活潑, 又鍾意睇書
救恩校舍大好多, 設備多好多, 圖書館又多書
only尼2點, 我囡囡就會鐘意得不得了

而且小朋友既適應力其實好強, 俾d信心佢地一定得!

首頁

尾頁

跳至