6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

白粥唔食,南瓜、紅蘿蔔、粟米、魚煲都唔肯食!點算、

大宅

醒目開學勳章

How about fruits? like apple, pear, banana....
If a child lives with encouragement, he learns confidence. If a child lives with praise, he learns to appreciate. If a child lives with approval, he learns to like himself. If a child lives with acceptance and friendship, he learns to find love in the world.

水晶宮

咁你有冇試過稀粥同杰粥? 有d bb鍾意食稀粥, 有d bb鍾意食杰粥, 好似我個仔咁, 要煮到勁杰先肯食, 否則餵稀粥比佢第一啖放入口已扭晒計nur返出黎

同埋有冇試過其他野? 例如abc粉, 生果, 菜, 麵包等等, 得閒比多D唔同口感o既野比bb食, 佢地o既接受新事物o既能力會高d

大宅

回覆:taisamsam 的帖子

我bb初時都唔食粥,我將粥逐d逐d加落糊仔.粥的比例慢慢由少變多,一段時間後佢就肯食粥.

大宅

要慢慢試, 我個女初初都唔肯, 最初我煲左粥俾佢食, 食一,二啖咋. 跟住我就將D粥攪碎到變糊. 咁慢慢佢接受左, 跟住慢慢轉番唔洗攪都食.

大宅

要慢慢試, 我個女初初都唔肯, 最初我煲左粥俾佢食, 食一,二啖咋. 跟住我就將D粥攪碎到變糊. 咁慢慢佢接受左, 跟住慢慢轉番唔洗攪都食.

禁止訪問

BK Milk勳章

複式洋房

ayvicki 發表於 11-12-15 23:50
要慢慢試, 我個女初初都唔肯, 最初我煲左粥俾佢食, 食一,二啖咋. 跟住我就將D粥攪碎到變糊. 咁慢慢佢接受左 ...

我試過D粥一攪就變曬水喎~點可以攪到好似糊仔咁??

首頁

尾頁

跳至