嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔仔由一歲開始就自己訓, 通常飲完奶自己講下野就會訓著, 最近呢5日, 都要我企在床邊陪佢。咁都唔係問題, 可能天氣轉/怕黑...etc, 佢只要我企床邊就ok。但最慘係佢半夜醒左會大喊尖叫要我抱。平時佢都會, 一星期3-4晚, 但自己喊完一陣會自己訓返, 係合埋眼的, 我估係發惡夢! 但呢幾晚好似受驚咁, 一定要我抱住, 就算我訓落佢張床都仲唔得, 搞好耐, 要攬實佢先再訓返, 一晚2-3次!
我大住個肚8個月, 佢張單人床又細, 好辛苦.... 我又諗到細b出世佢仲係咁, 點算!!!!

有冇媽咪有方法提議? 我已經俾佢飲左七星茶了。

- 日抖冇玩得好癲
- 5日前開始冇開冷氣, 但尋晚開返, 一樣喊住醒
- 工人放左2星期大假, 我24小時對住佢, 痴左我好多
- 關唔關事佢知細佬就出世?!
- 作息同以往一樣
- 佢喊醒時好似好驚咁, 問佢係咪發惡夢佢又唔明.....

請救救我! >.<

大宅

回覆:Yoio 的帖子

有冇比珍珠未佢?佢嚇親我地未知,佢覺得驚,可能我地唔覺。

大宅

回覆 回覆:曚查查的帖子

Thanks! 今日買唔切,聽日試下!

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

求救! 兩歲bb半夜一定要媽媽抱

我反而覺得同細B有關,係咪只會要媽媽陪?試吓多講細B嘢,等佢知道媽媽都仲咁愛佢,可能有幫助

大宅

回覆:求救! 兩歲bb半夜一定要媽媽抱

咁凍天氣開冷氣??

大宅

回覆 回覆:Coku的帖子

唔知係咪體質問題,上星期我唔開俾佢,佢成頭汗話熱訓唔到!我自己一早冇開啦!mouth:

大宅

回覆 回覆:sbux的帖子

我聽人講會爭寵,我有同佢講過,唔知佢明幾多 佢有時指住我個肚講hello baby架。

複式洋房

回覆 Yoio 的帖子

我個仔同你個仔一樣, 佢每日喊二三次跟住瞓返 (由細佬出世到現在三個月每日都喊), 都唔知係關細佬出定係發惡夢定撞到唔乾淨野...佢食過珍珠末, 燒過街衣都唔得. 現在亞仔同我地瞓會好dd, 當佢喊就馬上俾水佢飲好快就瞓返. & 剛叫師傅寫左條符放左枕頭內...好似好d...我都搞左好耐無覺好瞓...

大宅

回覆:Yoio 的帖子

會吾會係床褥問題或是太厚被?有試過是淡汗還是咸汗嗎?

大宅

回覆 回覆:Coku的帖子

只係一件衫同被袋呢,我覺得係佢體質燥熱....

大宅

求救! 兩歲bb半夜一定要媽媽抱

多謝各位回覆,呢兩晚又回復正常了
一覺訓天光!我都係開返冷氣,唉!

首頁

尾頁

跳至