自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有D老人家係咁架啦!佢地話乜就乜架喇!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:亞奶奶呢d叫傳統or迷信???

真係誇張咗 dd

男爵府

既然佢開口叫你電話都唔好打,就順佢耳吧!廢事有咩冬瓜豆腐,頭暈身慶都賴你呀,到時你仲唔開心

大宅

畀面勳章

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

99 梗有套理念:;pppp:

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

聞所未聞! So cheap!:;pppp::;pppp::;pppp:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

:;pppp:同你老公講:" 你睇下你阿媽有幾當我係自己人丫? 帛金都唔做俾我爸爸~ " "朋友唔熟都會做啦~ 何況我地打埋都係親戚~~~ "

男爵府

其實至好到下年佢生日都可以唔出席就好lu.....
傳統d成年都唔駛見就good啦~!!

Michelmcy  古時D人守孝要3年, 上一世紀既老人家話守孝要1年, 咁你大把理由唔番咯  發表於 11-12-20 18:21
。。。。。。。。。。。

侯爵府

好多其實係迷信嘅嘢都用"傳統"嚟包裝.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

算啦~~有D老人家好忌白事既
尤其係近冬至同埋過年
佢地驚犯咗忌諱吖嘛
咁你老公幫你手就OK啦

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

亞奶奶呢d叫傳統or迷信???

貢誇張

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

佢話咩就咩啦。唔好放糸心上同佢計較啦。
不知所謂的乙陸!!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

∼星子∼ 發表於 11-12-20 02:23
仲好唔駛返去~以前年年年三十晚都要我地上去裝香裝到初一中午~唔比停~! ...
咁...佢真係幾迷信喎..mouth:
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ac917 發表於 11-12-20 07:21
你地係呢個月做事,而家都興即日脫埋孝,咁關下個月過年咩樹?

未夠49日都唔好上人地屋企,唔派得利是。

ac917  我知,不過冇理電話都唔可聼姐!  發表於 11-12-20 19:33
典解茅lala又要禾千名

子爵府

都唔得,誇左d

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

電話同信息都唔得...有D誇喎.

首頁

尾頁

跳至