論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 幸福黃太太 的帖子

can you pm your agency details to me with thanks?

大宅

Can you pm your agency's details to me? Thanks a lot.

男爵府

Mine was $3,980, indo maid. About one month ago.

大宅

回覆:點解而家d agent 費貴左咁多

陽光祝你好運

大宅

我friend去陽光, 第一個hk immgr. 出左no, agent話個女仔決定唔來了, 又等, 轉第二個, 又出事, 上機前話個賓有病來唔到, 搞左5個月都冇人用, 最後上agent大吵, 先至扣5舊水, 攞返agent費.

大宅

我之前用開的agent可以免費比我換一個, 因我未過兩年保飬, 但我怕左d工人, 質素唔好, 所以今次寧願比貴d, 試另一間agent, 多謝樓上有jm提醒, 我打電話去問, agent菲國保險而家收我是hk$1180, 慳返hk$200幾.

今次我試間大家冇提過black list 的agent. 服務好好, 希望比貴d agent 費, 個賓質數會好d.

男爵府

係呀,間間都好貴呀, 我請我個海外賓Agency fee 都要$2,500 (不包保險及來港驗身, 要代申請身份証要加$100), 另再加菲政府收的保險費$1,200. 我要求agent 帶埋個賓險身,比多差唔多$800,請這一個都要$4600

其實比了agency fee,佢o地都唔係有咩service!!好似我個賓咁來了咩都話唔識,佢話在菲只有兩個星期training, 我同agent反映,佢o地只話唔啱唔緊要,可換人!!真無奈!換人我咪又要賠$比個工人,再申請個咪又要比過$.

最搵笨就係個d所謂菲政府的保險費,換人係要再比個$的,無得轉名.而且個保險範圍好似只限於在菲發生的.

民房

I want the agency info too. Pls pm me thanks!

男爵府

我舊同事係講, 而家AGENT要先收哂錢, 先至出JOB OFFER添, 萬一個妹唔肯做, 要另揀過, 要起碼3個唔肯做, 至有AGENT費退......而家咩世界

男爵府

我舊同事係講, 而家AGENT要先收哂錢, 先至出JOB OFFER添, 萬一個妹唔肯做, 要另揀過, 要起碼3個唔肯做, 至有AGENT費退......而家咩世界

大宅

回覆 MavisNg 的帖子

我之前去陽光都係叫我比晒錢先. 佢都傻傻地.

大宅

係呀, d agent話唔比晒錢唔肯入紙呀

男爵府

回覆 回覆:careysum的帖子

千祈唔好幫襯陽光,有咩野事係唔會幫你架,同埋佢地啲員工唔多老實

首頁

尾頁

跳至