2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我預產期係1月1日,有無人同我一樣呀?一同人講個預產期,D人一定話會睇電視,會唔會見到我。心情好緊張呀,我都好想BB 1月1日出來,日子特別,易記,又年年有假放!產檢時醫生就話可能聖誕假會生,但我唔想佢做超細B呀!!!(雖則就算真係都可以自已選做超大B)上胎囡囡係準時預產期出生架,希望今次細佬都咁準時啦!

大宅

my baby's due date is 3-1-2012 i wish he come out on 1-1 also

男爵府

引用:我預產期係1月1日,有無人同我一樣呀?一同

原帖由 natabie 於 11-12-22 發表
我預產期係1月1日,有無人同我一樣呀?一同人講個預產期,D人一定話會睇電視,會唔會見到我。心情好緊張呀 ...
我係2/1!
我無想大細b的問題,唔通31/12就早一年入學,1/1就遲一年
12月b反而有2個choices呀!

男爵府

Hi, 大家都有可能1月1日生WOR!
我前幾日食炸糊呀!話說我23號零晨2點幾起身去小便,去完見到TOILET紅晒,但UNDER又無血,可能剛剛見紅,諗住訓醒早上先入院,到6點幾再去小便,又係TOILET紅左,但M巾又無血,因為第2胎,D人話一生得就好快,於是食完早餐就入院,姑娘CHECK完話未得,等醫生9時左右再CHECK都話未得,BB頭仔仲幾高,未係時候催生,叫我留院觀察,到晚上再CHECK,等左成日,宮縮就有,但得幾次係痛的,見紅仲少左,到後來停埋,醫生就比我回家休息,下次見紅可以等下先,到有痛(15分鐘1次)先入院!食炸糊有D失望,仲以為阿B會出來一齊過聖誕!

男爵府

我都係第二胎,我驚亞b好快走出黎呀!
加上我有b鏈,要9秒9入醫院,真係好緊張!

上胎係陣痛先的,今次唔知會點呢?

禁止訪問

回覆:ferferfer 的帖子

禁止訪問

回覆:Mingfen 的帖子

複式洋房

回覆:ferferfer 的帖子

有D朋友話如果第一次係穿水先,第二胎都會一樣,唔知係咪真?
我第一胎時係催生,所以就証實唔到係咪真......

大宅

i wish him will come on that day

用戶要求終止服務

我也是1月1日預產, 是第二胎. 這幾天都是等生仔的狀態, 又行得唔遠, 聽講行多些樓梯會生快d, 但係我真係行唔郁......日日都等, 等陣痛, 等見紅, 等穿水. 都冇....想佢快d出黎呵!

男爵府

elfandfox 發表於 11-12-26 12:16
有D朋友話如果第一次係穿水先,第二胎都會一樣,唔知係咪真?
我第一胎時係催生,所以就証實唔到係咪真.... ...
哦?可能代表「構造」比較易穿?(亂諗)
我覺得陣痛先幾好呀,唔太哩hair(穿水),又唔駛心大心細驚食炸糊(見紅)

男爵府

我上胎係見紅入院,但唔係炸糊,仲以為今次會好似上次一樣...23號食完炸糊之後等到而家都無動靜,個心好緊張!唔通阿B真係要等1月1 日先出來?成日都“囉囉攣”,好想快D作動呀!

男爵府

明天就1月1 日啦,阿B仲未有動靜,好心急呀!前2天檢查,醫生話仲未落盆骨!但隻B己經8磅啦,再住下咪仲大仲難生?希望BB明天乖乖出來見人啦!

男爵府

我2號預產,第二胎!昨晚4:00開始15分鐘痛一次,個肚實再痛!到16:00開始10分鐘一次,但其實我又頂得到!好似經痛敢!唸緊應唔應該入院?

男爵府

有規律陣痛,入定院啦!第2胎可能好快架!我都係第2胎呀!可能你會係2012年第1B呀! 祝一切順利!

複式洋房

我阿b都係1/1預產, 但都已經倒數左都仲未有任何動靜......
好心急啊!

禁止發言

回覆:lw-orchid 的帖子

男爵府

我今朝十點生左啦!好開心呀!昨晚兩點左右陣痛,初時半個鐘倒一次,到三點幾,十五分鐘一次,四點開始痛得勁左,十分鐘一次,入到院五點左右,姑娘檢查宮頸未開,已痛得幾密,但仲忍受到,七點半老公買早餐比我食,在陣痛之間空檔免強食左d,到九點d痛開始升級,已經密到唔停,要求聞氣,姑娘check已開4/5度,準備生得,call醫生,今次第二胎識得用力d,feel到阿b出來果下連埋d羊水湧出來,十時零二分出世,元旦bb!

男爵府

大家繼續加油呀!

複式洋房

恭喜晒你呀!
我仲要再等下......
其實我想問, 初時陣痛係咪好痛架? 定係其實可以忍得到架?

首頁

尾頁

跳至