論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Willia P Alarilla W5460xx 4x歲, 當初請佢係見有十幾B經驗, 頭一個都無咩, 點知到我返工既時候, 有好多問題出現, 仍脾氣超差,試過問佢家務, 竟然好大力 砰門”, 初時都仲好有耐性了解佢有咩問題,係咪家里出左咩事, 佢話唔係, 佢話佢係好有經驗, 唔要人提點, 咁好, 放手俾佢做,但又開始偷懶, 8點就上床休息, 下午就係傾電話, 清潔好差, 叫佢吸塵,又吸唔好,一話佢又黑臉,仲要話你間屋好亂 話番你好懶
,
同佢講態度好惡劣, 自問自己對工人既要求都盡量滿足, 俾佢自己一間房, 又唔要佢晚間照顧呀B, 煮完飯佢自己可以休息, 我自己揍B既時候仲做得多過佢, 佢要食咩就同佢出去買, 俾佢自己擇, 點知佢都話要自己買. 返來CLAIM,唔俾又 脾氣.
已經俾佢用屋企SHAMPOO, SHOWER BATH, 都仲要話要買到$100SHOWER BATH 話屋個支唔啱用. 仲之每個星期有唔同野要求, 又講我屋企人壞話, 我嫲嫲唔識講英文,就話佢好煩, 扮摻話同嫲嫲好難相處, 期後嫲嫲都覺得佢好有問題就少來睇B,之後佢自己要求唔做, 直況當你懚影, 無早晨無打招呼, 我自己對佢真係無當佢工人咁做,都仲要俾佢 脾氣, 好唔開心, 大家都小心, 佢本身都唔憂做, 請佢轉頭又要俾AGENT FEE and ticket fee.

大宅

請了一個態度惡劣菲傭

多謝提醒

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

又多一個不知所謂既人..
珍惜 感恩
You got this!!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢D真係老seafood.

大宅

好多人都話要對工人要將心比己, 但你比個心佢佢只會當狗肺! 你對佢地太好, 佢地只會越覺得係應份, 得寸進尺! 最好都係合理地對待佢地, 同佢地保持距離, 佢地先會尊重你!

happyday5hk  非常同意!佢地不會感激的!只會同其他工人比較, 覺得其他的太太最好!  發表於 11-12-28 16:37

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢擺明博炒mouth:

伯爵府

唔好上當,叫佢自己辭職,否則日日搵阿grandma上來監視佢,佢地係接受唔到被人監視,自然就會死死地走,無謂浪費金錢,補一個月糧比佢真係比人笑,而家係佢既問題呀!

大宅

佢似乎唔係黎做工人, 係黎做太太.

公爵府

引用:呢D真係老seafood.+

原帖由 nicksonma 於 11-12-28 發表
呢D真係老seafood.
正宗果隻!叫佢死開d!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

嘩!重不知所謂過我屋企嗰個好多喎.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

大宅

回覆:sillything 的帖子

係未10幾年都係hk打工呀?真係好驚,赫到我都唔敢請local bun

男爵府

太老經驗都係煩,唔鍾意你提點,我朋友膽粗粗請個無湊過bb的,宜家湊佢20個月大女+2個月細女,2公婆返工俾晒佢湊都無問題!

子爵府

攪到我好驚,因為我請咗個四十五歲嘅老賓過兩個星期到. 佢係香港做過幾年,之後返咗老家九年. 依家又返香港做.

複式洋房

回覆:請了一個態度惡劣菲傭

經過今次之後真係唔敢請超過40,因為佢地真係唔會聽你講,會請30幾歲既 ,現在waste 時間同錢,真係好煩。不過而家真係好難請工人,有無好既agent介紹下?

洋房

Wow! such a helper??

Let her go home as soon as possible!!

大宅

點解每個賤婢都個案差不遠?是否我們港人全無警覺性去預知預防嗎mouth:?

複式洋房

回覆:reindeer5 的帖子

根本防不聲防只能自求多福,好頭痛呀千擇萬擇,估唔到3個月不到就作反,而家搵已經難,元朗又話唔做,放星期六又話唔做,煩.

大宅

我的工人要求放星期六,都係唔到3個月不到就作反勁賤(可在我發表的帖中找到),趁佢放假搜佢行李搵定証據,點知搵埋個經紀特擊時乜都搜唔到,極度懷疑係經紀報串,勁激氣!剛補一個月錢走

男爵府

我個賓都是同我吵好多次, 好hea ,性格好強, 唔答你, 無耐性, 請來一個月
又話唔做, 我又晒錢,

首頁

尾頁

跳至