2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

我以last m計架預產期係819,不過b超照完改左830,但係到依家都未有胸脹ge??有冇人係咁?因為我上胎一有左就脹左好多

侯爵府

我個肚都脹左....你上胎係仔定女?

大宅

有冇第二胎架媽媽啊?請進~

我照計係七月三十,但未照,而家十週!
nipples 早幾日已經好敏感同赤赤痛,自己覺得個胸好似大左,但無認真度過呀

複式洋房

回覆:有冇第二胎架媽媽啊?請進~

我nipples痛同胸脹咗好耐,而且nipples仲有啲白色粒粒,好似餵完人奶乾咗咁(¬_¬)

jenniferK  我都係~  發表於 12-1-16 09:53
CBabeY  我都有呢個情況呀, 兩邊乳頭都有  發表於 12-1-5 14:34

大宅

我頭先仲有奶出...上胎成30wk先有~

大宅

引用:我個肚都脹左....你上胎係仔定女?

原帖由 kurocat 於 12-01-04 發表
我個肚都脹左....你上胎係仔定女?
我個肚冇脹啊!但係已經肥左四磅喇!上一胎第三個月先重左五磅!不過上一胎係仔啊!個個都話呢胎係女啊!清宮圖都係女

子爵府

陪月勳章

引用:我以last+m計架預產期係819,不過b超照完改

原帖由 heison_812 於 12-01-04 發表
我以last m計架預產期係819,不過b超照完改左830,但係到依家都未有胸脹ge??有冇人係咁?因為我上胎一有左 ...
我同你一樣喎上一胎個胸好早就漲,但呢一胎(now 5th week) 到依家都末漲,不過呢一胎就4週鬆d就狂,直係嘔到人都顛

大宅

引用:我照計係七月三十,但未照,而家十週! nip

原帖由 dp963852 於 12-01-04 發表
我照計係七月三十,但未照,而家十週!
nipples 早幾日已經好敏感同赤赤痛,自己覺得個胸好似大左,但無認 ...
我到依家都未胸脹啊!個感覺好唔實在

大宅

引用:我nipples痛同胸脹咗好耐,而且nipples仲有

原帖由 外星人22 於 12-01-04 發表
我nipples痛同胸脹咗好耐,而且nipples仲有啲白色粒粒,好似餵完人奶乾咗咁(¬_¬)

...
你預產期係幾時?

大宅

引用:我頭先仲有奶出...上胎成30wk先有~

原帖由 cecikaka 於 12-01-05 發表
我頭先仲有奶出...上胎成30wk先有~
Woooooooo.......咁勁?!!

大宅

引用:Quote:原帖由+heison_812+於+12-01-04+發表

原帖由 piggiejai 於 12-01-05 發表
我同你一樣喎上一胎個胸好早就漲,但呢一胎(now 5th week) 到依家都末漲,不過呢一胎就4週鬆d ...
我又係喎!成日作嘔啊!上一胎都唔會咁架!

大宅

我今胎有少少反胃感覺, 個心口好似頂住頂住咁, 但就托賴無嘔...
今胎依家已感覺到個胸脹脹地囉...比上胎快囉?!

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+piggiejai+於+12-01-05+發表

原帖由 heison_812 於 12-01-05 發表
我又係喎!成日作嘔啊!上一胎都唔會咁架!
係呀,so far 兩胎都幾唔同,但呢一胎辛苦又累過上一胎呀

子爵府

陪月勳章

引用:我今胎有少少反胃感覺,+個心口好似頂住頂住

原帖由 connie721 於 12-01-05 發表
我今胎有少少反胃感覺, 個心口好似頂住頂住咁, 但就托賴無嘔...
今胎依家已感覺到個胸脹脹地囉...比上胎快 ...
你依家第幾週?我第五週,個胸漲都唔漲下

大宅

我一有個胸就谷同漲, 依家有開始少少反胃感覺...上胎無嘔過, 希望呢次都咁好彩.

大宅

vkbb0413
我同你上樣呀, 上胎無嘔過, 今胎成日想反胃, 個胸就谷同漲!

我第一胎係仔, 就快2歲半, 你地的小朋友第一胎e+幾歲? 係仔定女呀?

複式洋房

回覆:heison_812 的帖子

用m計就七月尾,但照完就1/8,醫生話我遲排卵。
今胎超辛苦,每晚都嘔

大宅

我都係係咁作嘔啊!又嘔唔出喎

大宅

我都係係咁作嘔啊!又嘔唔出喎

別墅

陪月勳章

有冇第二胎架媽媽啊?請進~

我都係第二胎,照咗due date係815,同大女差2w

我覺得成日透唔到氣,nipple都有白色野,有d似人奶

首頁
12345...21

尾頁

跳至