2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...21

尾頁

男爵府

回覆:heison_812 的帖子

我last sat 去醫生cfm 個date係6wks我仲以為係6wks幾Tim haha

大宅

回覆 piggiejai 的帖子

我依家7週囉...今胎反應比較強烈囉

大宅

回覆 Joeywonghk 的帖子

我上一胎都係1006b, 今胎姑娘話8月19, 但我自己計係8月21

大宅

陪月勳章

heison_812 發表於 12-1-5 14:09
我都係係咁作嘔啊!又嘔唔出喎

我上胎同今胎都無嘔, 但頂往個胃, 勁多胃氣, 心就好想食嘢, 但又食唔落,又嘔唔出, 真慘. 個胸就脹脹地.

大宅

我上胎係1009, 今胎辛苦過上胎好多, 上胎嘔過一次, 但今胎已經嘔咗5次喇 食又食唔到, 又嘔, 又頂住....希望快d過3個月就好喇

男爵府

畀面勳章

我上星期照完第一次U/S, 未見閃閃, E生話大概5W-6W, 果日都仲有DD作嘔, 但之後無再作嘔作悶, 幾日都食得瞓得唔覺得自己似有左, 但前日經過超市, 聞到D鮮肉同魚腥味開始又有作嘔作悶感覺, 星期三先再去E生度照, 唔知而家發展成點呀??而家開始有D擔心。

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

回覆 littlepigsheep 的帖子

哈哈, 咁岩, 兩胎都差唔多時間, 你會在邊度生?

大宅

頭先岩岩交留位費, 會係仁安生, 你呢?

別墅

me 2~~第2胎8月12預產~~~第1胎仔仔係0906~~
今日岩岩見完姑娘抽血,,,仔仔見我抽血仲喊

大宅

引用:報到!++亞囡依家歲半+(1006),+依家7w3,+預

原帖由 Joeywonghk 於 12-01-06 發表
報到! 亞囡依家歲半 (1006),
依家7w3, 預產 8月22日, 會在廣華生, 你地呢?
我個囡都差不多歲半(1007 bb),我自己計預產期係819,今胎係廣華生,可能有機會撞到你喎!

大宅

BK Milk勳章

HIHIHI
我都係第二胎, 上次係0912

今次辛苦過上次呀.....好辛苦....
食少少野又想嘔, 唔食仲想嘔.....

大宅

Lenatsang 發表於 12-1-5 10:55
vkbb0413
我同你上樣呀, 上胎無嘔過, 今胎成日想反胃, 個胸就谷同漲!

我個大仔就嚟歲半囉~

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

回覆 littlepigsheep 的帖子

我登記左廣華, 上胎都係廣華生, 我個家庭醫生 highly recommend 廣華婦產科.

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

回覆 mimibb2010 的帖子

哈哈, 係丫, 到時可能在產房相認!

不過我未照超聲波, 個日期未必準, 而且我上胎都遲左一個星期先出世!

大宅

我仲未去過c+醫生度做產檢, 有無d 唔好咁貴同唔駛等好耐的醫生介紹呀?

我第一胎那個醫生, 每次都要等成差唔多2個小時, 諗起都唔係好想去...

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+littlepigsheep+於+12-01-06+

原帖由 heison_812 於 12-01-06 發表
我照左改左預產期啊!竟然係農曆七月十四啊,好愁
唔使愁,跟本好小bb會喺預產期嗰日出世嘅

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我預產期係826,會係廣華因為上一胎係廣華開刀所以陀第二胎都仲好驚!
依家已經覺得個胸脹左同埋食完飯個肚皮會扯住,但係今胎就陀得辛苦好多,有胃口食但食完就頂住頂住!想嘔又嘔吾出,上一胎都無啲咁既問題

子爵府

陪月勳章

引用:我預產期係826,會係廣華因為上一胎係廣華

原帖由 tiktiktmlkl 於 12-01-11 發表
我預產期係826,會係廣華因為上一胎係廣華開刀所以陀第二胎都仲好驚!
依家已經覺得個胸脹左同埋食完飯個肚 ...
終於有人同我同一日預產期啦!同埋我見好多媽咪都話第二胎陀得辛苦d,我都係,唔知係唔係因為我地年記大咗

複式洋房

我都係第2胎呀, 今胎暫時黎講係舒服過上胎。

男爵府

我吖,大仔2010 9 月bb, 細b出世時哥哥未夠2歲,認真3年抱2,無諗過,好意外
今次作嘔多左反胃,但好彩無嘔野…成日好zzzz, 又累。 好似辛苦過之前

首頁
12345...21

尾頁

跳至