懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

受到警告

test

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你都係去番中國版的bk問啦... 呢度無人會答你架啦............

大宅

番中國啦...........:;pppp::;pppp:........BIG 6

禁止訪問

回覆:請問在位咁多位.港人內地妻子.點樣預定牀位?(公院或私院)

翡翠宮

畀面勳章

回覆:請問在位咁多位.港人內地妻子.點樣預定牀位?(公院或私院)

番反大陸生啦,大陸啲醫院關門大吉咩:;pppp:
你仲好意思出聲問

伯爵府

畀面勳章

唉,你好似好慘甘,但常我們去e院時撞見你們仲慘

siumeow    發表於 12-1-7 18:34
VENUS1226    發表於 12-1-7 11:29

別墅

回覆:Music_sister 的帖子

我鍾意DIY 護膚品同手工皂,
得閒黎我blog度探我啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/love-lamblamb

別墅

引用:唉,你好似好慘甘,但常我們去e院時撞見你

原帖由 Music_sister 於 12-01-07 發表
唉,你好似好慘甘,但常我們去e院時撞見你們仲慘

我鍾意DIY 護膚品同手工皂,
得閒黎我blog度探我啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/love-lamblamb

大宅

首先要去診所攞醫生證明,之後再去醫院登記,我估你個case應該去公/私院都OK。

男爵府

回覆:xyqjucky 的帖子

港人好似俾架,你帶住址證明,你同老婆身份證去登記啦

男爵府

回覆:xyqjucky 的帖子

上網搵各私家醫院價目表,佢地清楚列明收費。係香港搵私家醫生產檢問佢係邊間掛單,book佢會去嘅醫院啦!

公爵府

畀面勳章

請問在位咁多位.港人內地妻子.點樣預定牀位?(公院或私院)

大家唔好咁啦,港人有權娶唔同國藉既人做老婆嘛,我稔呢位先生都有交稅掛,佢老婆冇得享受生仔褔利都好慘啦,係d雙非先乞人憎!
好似話你地港人內地妻子都當雙非人咁喔,政府唔知點攪喔,私院就上網睇啦,有曬package價錢,你記得睇番內地孕婦,因為本地同內地收費唔同,睇岩果間就搵in house醫生睇幫你訂床位或者搵掛單醫生幫你訂床位,要快d喇,好full,我訂仁安,睇番佢地翹康醫生,5w 打去book睇醫生,都要8w先睇得,仲要照到野先比book床位!

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

先生, 你預左你太太落黎生, 實比人歧視, 宜家搞到熱烘烘, 我見某d醫護人員態度對港孕婦同國內孕婦都差好遠
你都唔好怪hk的孕婦, 佢地都好無助嫁, 如果搞到晌醫院要訓走廊, 仲無助呀

禁止發言

複式洋房

個人意見,能唔能夠享受本港醫療福利,應該係以個人身份來決定,即本人是否合資格人士,同係咩人既太太好似無關,正如交稅都係逐個人計的

別墅

返大陸生啦!生咗再申請落嚟!:;pppp::;pppp:

大宅

佢未必係香港人,香港人唔會叫醫生做"醫師",你估中醫咩!

公爵府

畀面勳章

引用:個人意見,能唔能夠享受本港醫療福利,應該

原帖由 queenie827 於 12-01-07 發表
個人意見,能唔能夠享受本港醫療福利,應該係以個人身份來決定,即本人是否合資格人士,同係咩人既太太好似 ...
咁係香港先係咁,人地結左婚七年先當你係港人姐,我覺得呢個帖度又唔洗咁認真討論呢個問題既!我指交稅都係一個公民責任,有盡而帶唔到比個老婆享受,我覺得佢好慘姐,又冇話d咩!大家香港人都係因為bb既事上黎問下姐,咪大家幫下手囉,唔洗太過敵意吖!

公爵府

畀面勳章

引用:佢未必係香港人,香港人唔會叫醫生做"醫師

原帖由 longlong221 於 12-01-07 發表
佢未必係香港人,香港人唔會叫醫生做"醫師",你估中醫咩!
台灣叫西醫都叫醫師架,不過香港又真係除左中醫先叫醫師喔,我稔唔會咁無聊扮港人掛!

伯爵府

引用:返大陸生啦!生咗再申請落嚟!

原帖由 michellepwm 於 12-01-07 發表
返大陸生啦!生咗再申請落嚟!
咪就係大陸生完先申請落嚟啦

首頁

尾頁

跳至