家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

屋內部裝修,只油牆身,廳+一大房,廳與房之間有木板牆,地面積共約有280尺,。
我應該買幾多油呢?我想用ICI油,有冇人可以教下我呀?

子爵府

回覆 samuekchak 的帖子

去年,我揾cfu打價油漆全屋,都係3至4仟元,唔駛辛苦自己噃!

複式洋房

回覆:Miranda_Ho 的帖子

咁平?我問左佢未上樓睇,報價都要4千幾。你仲有冇個個C Fu 電話呀?我將軍澳區。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:屋內部裝修,只油牆身,廳+一大房,廳與房

原帖由 samuekchak 於 12-01-09 發表
屋內部裝修,只油牆身,廳+一大房,廳與房之間有木板牆,地面積共約有280尺,。
我應該買幾多油呢?我想用I ...
如果剷左個底再線灰先油就最好,唔剷就油最好知道原底用開邊隻牌子,唔同牌子比較難上色或者原底深色改油淺色都會用多油,用ici睇下你要唔要用電腦較油既色,如果要較色係會好食油,上年用較油油一間房,買左4.5L都用左3份2罐,希望幫到你啦

複式洋房

回覆:ada29 的帖子

我都打算用ICI,打過摌底好多工夫,我又唔曉批返,而且牆身仲好好,所以只打算補油算數。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ICI 有自己上門髹漆服務,

http://www.dulux.com.hk/chi/decoration/easypaintservice.jsp

想知要用幾多油, 可以同呢個site
http://www.dulux.com.hk/chi/decoration/calculator.jsp

男爵府

Miranda_Ho 發表於 12-1-10 14:43
回覆 samuekchak 的帖子

這個價應該無鏟低喎!

首頁

尾頁

跳至